· · Komentari: 0

Namirnice koje ne bi trebalo pržiti u fritezi: Izbegavajte ove česte greške

Poslušajte savete stručnjaka

1685959197_shutterstock_2063084894.jpg
Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice za pripremu jela često koriste fritezu, ali postoje namirnice koje ne treba tretirati na taj način.

Jedna od njih je sir, odnosno izbegavajte da pržite u fritezi jela u koja ide dosta sira. Razlog je taj što će se sir otopiti pre nego što se ostali sastojci skuvaju i isprže, pa će obrok biti gnjecav.

Ukoliko baš ne možete da izbegnete ovaj mlečni proizvod, kuvari predlažu da ga dodate nekoliko minuta pre nego što obrok bude gotov.

Druga namirnica koju treba izbegavati je pirinač jer neće biti dobro termički obrađena u fritezi, pa je bolje da to učinite na tradicionalan način.

Takođe, ne preporučuje ni prženje kolača i krofni, posebno ako u recept ide kisela pavlaka. Potpuno je pogrešno ako pavlaku, u gustom testu od šećera i brašna, stavite u fritezu. Bolje je da uopšte i ne pokušavate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.