Oglas
· · Komentari: 0

Kako da vam MESO UVEK BUDE SOČNO I MEKANO? Kuvar otkrio nepogrešiv trik, 1 sastojak napraviće čudo

Kuvari otkrivaju sastojak uz koji je meso mekano i sočno, a svi ga imamo u kući. Trik je veoma jednostavan

1682678814_shutterstock_2289842857-meso.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Korisna svojstva sode bikarbone nadaleko su čuvena u kulinarstvu, ali ako do sada niste znali, ona odlično pomaže i u omekšavanju mesa. Soda bikarbona odličan je saveznik kada je bilo koje meso u pitanju.

Mleveno meso i obično meso

"Na 450 grama mlevenog mesa dodajte jednu četvrtinu kašičice sode bikarbone i ostavite tako meso 15 minuta pre pripreme", savetuje kuvarica i autorka gastro tema Sara Tane.

"Mlevena junetina tokom pečenja ispušta puno tečnosti, pa je teško postići lepu karamelizaciju i zapečenost mesa. Neki kuvari rešavaju tu poteškoću pečenjem mljevenog mesa u manjim količinama, ali trik sa sodom bikarbonom rješava taj problem", kaže Sara, prenosi Radio Sarajevo.

U osnovi, radi o tome da viši pH sode bikarbone sprečava vezivanje proteina i samim time gubitak tečnosti.

"Osim s junetinom, trik bi trebalo da funkcioniše i sa ćuretinom, piletinom, jagnjetinom ili čak kobasicama", kaže Sara.

Sve što je potrebno da uradite jeste da natrljate površinu mesa sodom koja će podići pH vrednost i sprečiti da se protieni stvrdnu tokom termičke obrade.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas