· · Komentari: 0

MALE TAJNE VRHUNSKIH SVETSKIH KUVARA: Evo kako meso da bude uvek sočno i mekano (RECEPT)

Verovatno ste se nekad namučili da napravite ukusno jelo, a ono vam posle par sati pripreme ostane suvo i žilavo. U tom slučaju ovo je rešenje za vas.

1700572785_jagnece-pecenje-750x430.jpg
Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.

Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

 

Recept za marinadu

Sastojci:

1 šolja vode
3 kašike krupne morske soli
1 kašika šećera
1 listić lovora
nekoliko zrna krupne soli

 

Priprema:

U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.
Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.

 

Savet:
U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.