Oglas
· · Komentari: 0

Provereni trik: Jagode će ostati sveže 10 dana samo ako ih čuvate na ovaj način

Jagode su savršeno osveženje, ali se brzo pokvare ako kupite veću količinu

1713188304_shutterstock_2385549901.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Pored toga što su odlična poslastica sa šlagom, šećerom ili bez dodataka, jagode su i veoma zdrave. Pune su vitamina C, kalijuma, magnezijuma. Zato je šteta da ih bacite posle dva dana jer su počele da trule, a nisu ni jeftine. Kako da dugo ostanu sveže ako kupite veću količinu?

Operite ih u sirćetu 

Operite jagode u rastvoru sirćeta. U činiju sipajte pola šolje alkoholnog sirćeta i 2,5 šolje vode i potopite jagode. Ostavite da stoje 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider. Danima će biti sveže. I ne brinite – neće mirisati na sirće!

Zaledite ih 

Jagode će dugo ostati u stanju u kome su kupljene ako ih zamrznete. Operite ih i poređajte na pleh u jednom redu, pa stavite u zamrzivač da se tako zamrznu. Zatim ih spakujte u kese ili plastične posude sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Koristite po potrebi. Kada se odlede, ovakve jagode su kašaste, pa se mogu koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade, kolače.

Alo 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas