Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Uz pravilno čuvanje BELI LUK može da ostane svež nekoliko nedelja: Odaberite jedan od tri načina

Beli luk je sastojak koji daje odličan ukus jelima i može se naći u većini kuhinja širom sveta.

1676199235_shutterstock_1159947052.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoji najmanje 11 vrsta belog luka koje se razlikuju po ukusu, boji i veličini. Kada birate lukovice belog luka, najbolje je tražiti one koje su mirisne i punjene čvrstim karanfilićima.

Kako čuvati svež beli luk?

Postoji nekoliko načina da pravilno skaldištite beli luk bez gubitka ukusa ili smanjenja roka trajanja.

Na sobnoj temperaturi

Održavanje cele lukovice belog luka je najbolji način za čuvanje svežeg belog luka. Kada odvojite čenove životni vek belog luka se smanjuje. Tipično, slomljena glava belog luka traje oko 10 dana. Najlakši način za čuvanje svežeg belog luka kod kuće je na sobnoj temperaturi u mrežastim kesama. Svež beli luk je najbolje čuvati na suvim, tamnim mestima.

U frižideru

Beli luk se takođe može čuvati u fioci frižidera. Međutim, hladni beli luk će početi da klija nekoliko dana nakon što se izvadi iz frižidera. Stoga, ako odlučite da čuvate beli luk na ovaj način, obavezno ga držite u frižideru dok ne budete spremni da ga upotrebite. Ostaci oljuštenog ili seckanog belog luka takođe se mogu čuvati u frižideru. Najbolji način za čuvanje ostataka belog luka je da ga stavite u hermetički zatvorenu posudu, a na ovakav način može da traje i do dve nedelje u frižideru.

U zamrzivaču

Treća opcija za čuvanje belog luka je zamrzavanje. Najlakši način da čuvate beli luk u zamrzivaču je da ogulite čenove, iseckate beli luk, dodajte malo vode i zamrznite u posudama za led. Na ovakav način mogu da se čuvaju i do mesec dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas