Oglas
· · Komentari: 0
PRAKTIČNI SAVETI

Ovde greši skoro svaka domaćica! Ovo je IDEALNA doza PRAŠKA za jednu turu prljavog veša

Ovo može da uštedi dosta novca

1620118988_ebe2cf2416aaa822c57a06b75e48e8509cb3fd6c.jpg
Foto: Printskrin / TikTok / cleanwithbekxx
Oglas

Koliko piuta ste bili u dilemi, da li da stavite dve merice praška za veš, u mašinu, jer je veš poprilično prljav, ili da je ipak preporučena doza mere dovoljna za istu količinu, ma koliko on bio prljav?

Da li ste znali da veš možete odlično oprati ako koristite samo deo preporučene doze deterdženta.

Zavisno od toga o kom je deterdžentu reč, često je dovoljna i trećina ili četvrtina preporučene doze.

Pročitajte još: Strastvena obožavateljka čišćenja tvrdi: Za bolji i duži miris opranog veša, potrebno je da uradite JEDNU stvar (VIDEO)

To može uštedeti dosta novca, rekao je Ešli Ajrdejl, stručnjak za letu tehniku u TV emisiji "Today".

On smatra da se mogu postići isti rezultati ako veš peremo sa polovinom preporučene doze, što su potvrdili i stručnjaci nakon eksperimenta. Pritom je svejedno da li se koriste tečni ili deterdžent u prahu. Taj izbor zavisi od oznaka na veš mašini i ličnim preferencijama.

- Otkrili smo da deterdžent u prašku uvek nadmaši tečni. Tečni deterždent je zapravo onaj u prahu, pomešan sa vodom, pa tako zapravo u ceni plaćate i vodu - kaže Ešli Ajrdejl.

Prašak na tamnijoj deći može ostaviti puderasti trag, ako se dobro ne otopi. 

Takođe dodaje da tečni deterdženti imaju i bolji učinak od nekih prašaka.

Smatra da je bolje koristiti ečni deterdžent ako imate mašinu sa malom potrošnjom vode, jer se prašak u malim količinama vode možda neće dobro otopiti. Ali, i tome možete doskočiti, tako što ga pomešate sa malo vode, prenosi Daily Mail.

Koji god deterdžent izabrali, možete prepoloviti dozu u odnosu na preporučenu i veš će biti jednako dobro opran, tvrde stručnjaci.

Takođe napominju stručnjaci da prašak bolje skida sveže mrlje i da bolje deluje kod visokih temperatura i belog veša, tečni deterdžent bolji je kod efikasnijih mašina koje imaju funkciju da štede potrošenu količinu vode.

                        Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas