Oglas
· · Komentari: 0

Gde se nalazi NAJDUŽA PLAŽA NA SVETU? Ima 254 kilometra peska

Peščana plaža oivičena plavim vodama Atlantskog okeana

1697967572_shutterstock_1922848442.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pixsell je objavio listu najdužih plaža na svetu. Na prvom mestu je plaža Praia Do Cassino je pravo geografsko čudo. Proteže se obalom Atlantika u dužini od 254 kilometra. Beskrajno pešćano prostranstvo peska je prizor koji je neverovatan jer se voda okena meša sa peskom.

Peščana plaža oivičena plavim vodama Atlantskog okeana, Praia Do Cassino je najduža plaža na svetu. Nalazi se u Brazilu i zbog svojih prirodnih lepota je omiljena među putnicima koji vole avanture i pravi odmor. Izlasci i zalasci sunca su posebno magični.

Proteže se od Rija do Urugvaja, a potrebno je sedam dana da je prepešačite. Poznata je po belom pesku, tirkizno-plavoj vodi i prijatnoj temperaturi.

Sa svojim ogromnim vodenim prostranstvima i talasima ova plaža je raj za ljubitelje vodenih sportova. Surferi će uživati u savršenim talasima, kajtsurferi i jedriličari u vetrovima koji zvižde uz obalu. Dostupni su i izleti brodom, kao i ronilački izleti.

Pored pejzaža i raznovrsnog spektra aktivnosti koje odgovaraju svim putnicima, Praia Do Cassino je stanište jedinstvenog ekosistema. Spektakularne peščane dine, koje se protežu kilometrima, čine krhko ekološko okruženje od suštinskog značaja za lokalni biodiverzitet.

Posetioci imaju priliku da otkriju ovo netaknuto prirodno bogatstvo i vide raznovrsnost divljih životinja i biljaka koje nalaze utočište u ovom posebnom ekosistemu.

Na drugom mestu je plaža u Australiji Ninety Mile Beach, koja je duga 145 kilometara.

Popularna je jer se sa nje posmatraju kitovi.

Na listi su se našle i Cox's Bazar, Bangladeš (121 km),Padre Island, Teksas (113 km),Playa Novillero, Meksiko (91 km), Virginia Beach, SAD (56 km), Long Bič, SAD (45 km), Muizenberg plaža, Južna Afrika(40 km), Stockton plaža, Australija (32 km).

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas