Oglas
· · Komentari: 0

3 SAVRŠENA MESTA U GRČKOJ ZA LETOVANJE U SEPTEMBRU: Deca će ovde uživati - mirne oaze sa čistom vodom, plićakom i peskom

Gde letovati sa decom u septembru u Grčkoj - 3 destinacije koje se izdvajaju po lepim peščanim plažama, čistom vodom i mirom!

1691671514_shutterstock_1971325394.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Leto se polako bliži kraju, ali mnogi koji su doživeli letovanje u Grčkoj u septembru, kažu da je baš u ovom periodu u godini najlepše. Manje su gužve, cene su niže, čistije je, a nema više ni jakih vrućina, što se posebno dopada roditeljima sa malom decom.

Ukoliko ste planirali da letujete u septembru sa decom u Grčkoj, donosimo vam 3 mesta koja se smatraju najlepšim izborom da završite letnju sezonu 2022:

1. Tasos

Smaragdno ostrvo neverovatne lepote vole i porodice sa decom, a od omiljenih plaža i mesta na ostrvu ističu se Skala Potamija i Golden beach. Plaže su duge, lepe i peščane, sa sitnim peskom i veoma dugim plićakom na Golden beach-u. Roditelji najčešće vole da borave na ovoj plaži jer deca uživaju u igri na pesku, ali i u zabavi u vodi. Na gradskoj plaži u Skali Potamiji postoji i mini luna park za decu, ali i ljuljaške, tobogani, vrteške. U glavnom gradu Limenasu takođe nema puno buke i glasne muzike, a sa decom je zanimljivo obići i popularna sela na Tasosu Panagia i Teologos, kao i manastir Arhangela Mihaila i Sveti Izvor.

2. Stavros

Malo i mirno mesto koje je udaljeno 70 km od Soluna, a čini ga savršenom oazom za porodično letovanje, posebno sa malom decom, jer nema buke, gužve i dešavanja. Mnoge plaže su dugačke i peščane, a jedna od poznatijih je plaža Platani koja ima puno prirodnog hlada, more je toplo i čisto, a mališani mogu bezbrižno da uživaju u plićaku. Popularne su i plaže oko samog Stavrosa, kao što su Babilon, Amos, SunTan, zatim ostrvo Amuljani i Kuba. Ukoliko krenete od Plaže Platana ka Olimpijadi, možete naići na plažu sa dečjim igralištem na vodi.

3. Kefalonija

Kefalonija, najveće ostrvo Jonskog arhipelaga, okruženo je planinskim vencima, a ulazak u vodu je postepen, pa su plaže na Kefaloniji savršene za kupanje sa decom. Jedna od najlepših plaža za najmlađe jeste Makris Gialos koju odlikuje plitka, čista voda i pesak, a obavezno posetite i plažu Xi (Ksi) koja je zanimljiva zbog crvenog peska - plaža je duga i široka, sa postepenim ulaskom u vodu i prilagođena u potpunosti deci. Skala plaža je ogromna i široka peščana, okružena četinarima, koji omogućavaju i prirodni hlad, a Antisamos je šljunkovita i mirna plaža, poznata po tome što su na njoj snimane scene za film "Mandolina Kapetana Korelija".

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas