Oglas
· · Komentari: 0
MAGAZIN EKSKLUZIVNO SAZNAJE

PALA ODLUKA! Grčka NE OTVARA granice za Srbe, a ovo su moguće POSLEDICE!

"Grčka mora da poštuje odluke EU" - ovim rečima počinje zvanično saopštenje turističkim agencijama u Srbiji.

Depositphotos_305518910_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Konvoj od pet autobusa sa srpskim turistima danas je trebao da krene put Evie, Parge i Halkidikija. Turisti su bili spakovani, vodiči i vozači spremni, autobusi napunjeni gorivom. Kolona dugačka 20 kilometara automobila sa srpskim tablicama čekala je ceo dan na bugarsko-grčkoj granici. Oko podneva je javljeno da granica, izgleda, neće biti otvorena. Više o tome čitajte u POSEBNOJ VESTI.

Pročitajte još: Ovo je ZVANIČNI DOKUMENT koji daje odgovor na to kada će Srbi moći u Grčku (FOTO)

"Grčka mora da prati preporuke EU o otvaranju granica sa trećim zemljama, To se, takođe, odnosi na putnike iz Srbije. Ovi turisti će moći da uđu u zemlje EU od 1. jula". Ovako glasi saopštenje koje su danas kasno popodne dobile srpske turističke agencije.

Grčki hotelijeri spustili cene i potpisali nove ugovore, pa srpske agencije su šokirane.

- Definitivno do 1. jula srpski turisti neće moći da uđu na teritoriju Grčke, svi smo zatečeni i molimo turiste za strpljenje - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije JUTA.

Zakintos neće skoro videti srpske turiste

Agencije su prošle nedelje dobile nove cenovnike od grčkih hotelijera i smeštaj je, u proseku, bio od 20 do neverovatnih 40 odsto jeftiniji. Nažalost, gaf grčkih vlasti da prvo obećaju, a onda odluče da ne otvore granicu teško će uticati na ovu sezonu.

Ugovori o čarter letovima odloženi, agencije hoće da "ukinu" ovogodišnju sezonu.

Kako nezvanično saznajemo, agencije su danas trebale da potpišu ugovore o čarter letovima sa "Avioletom", ali je to odloženo. Prvi čarteri trebalo je da polete početkom jula, ali u agencijama više nisu sigurni da se Grčka neće ponovo predomisliti i promeniti odluku o otvaranju granica.

Pročitajte još: Turska poslala SAOPŠTENJE srpskim agencijama: Novi USLOVI za turiste, velika OGRANIČENJA

Kakve će biti posledice u Grčkoj zbog neotvaranja granica za srpske turiste - tek ćemo znati, ali među srpskim agencijama je ponovo iznet zahtev da se ova sezona "ukine". Naime, naše agencije su dale kaparu grčkim hotelijerima, koju oni ne žele da vrate, a višemesečnu neizvesnost ne mogu da finanasijski da podnesu.

Takođe, Magazin Novosti je danas došao u posed dokumenta na kom i piše da ulazak u Grčku neće biti moguć pre 1. jula, a o kom dokumentu je reč čitajte KLIKOM OVDE.

Podsetimo, direktorka Turističke organizacije Grčke Sofija Lazaridu čitavo jutro, prema njenim rečima, pokušavala je da reši situaciju sa srpskim turistima koji, u koloni dugačkoj 20 kilometara, čekaju satima da uđu u Grčku kako  bi stigli Egejskog mora.

- Čitav dan pokušavamo da rešimo problem jer su nama srpski turisti važni i zbog toga imamo specijalan sporazum sa Srbijom o kretanju ljudi, a to naročito važi za grupne dolaske turista - rekla je ranije danas Lazaridu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas