Oglas
· · Komentari: 0

Čuveni džemper princeze Dajane na aukciji: Nosila ga je pre više od 40 godina, a pronađen je sasvim slučajno (FOTO)

Džemper princeze Dajane uskoro će biti dostupan za prodaju nakon što je otkriven u skladištu više od 40 godina kasnije

1687787299_dfd83b4f088a883484970e34bbc8ea2183f451b1.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Sotbis akucijska kuća objavila je da će crveni džemper pokojne princeze od Velsa sa motivom crne ovce o kome se mnogo raspravljalo biti stavljen na aukciju u avgustu

Tada devetnaestogodišnja ledi Dajana Spenser je nosila džemper o kome se govori sa farmerkama na polo meču tadašnjeg princa Čarlsa u junu 1981, mesec dana pre njihovog kraljevskog venčanja. Jedan mali događaj pre više od 40 godina doprineo je da se Dajanin džemper danas pronađe. Princeza je oštetila džemper i pitala je modnu kući iz koje je da li može da se popravi ili zameniti. Poslat je novi džemper, a original je zaboravljen - sve do sada.

- Bio sam na tavanu u februaru u potrazi za šablonom, i slučajno sam primetio staru kutiju za vino u uglu - i tamo je bio crveni ovčiji džemper umotan u pamučni prekrivač. Bio je dobro očuvan. Pogledao sam manžetnu koja je očigledno bila ponovo prišivena, i nazvao sam Sala i rekao: "Mislim da sam pronašao pravi džemper princeze Dajane" - rekao je čovek koji ga je pronašao za Pipl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

- Pogledali smo sve fotografije na kojima ga nosi, uporedili smo dve i bili smo sigurni da je to taj. Znali smo jer je svaka aplikacija drugačija, pa je to bilo lako videti. Zatim smo pozvali Sotbi!

Džemper se nudi sa procenom od 50.000 do 80.000 dolara, a luksuzni broker napominje da je džemper „pažljivo očuvan“.

Onlajn nadmetanje za originalni crveni džemper princeze Dajane počinje 31. avgusta i trajaće do 14. septembra preko Sotbija. Džamper će takođe biti izložen javnosti u sedištu aukcijske kuće na  Menhetnu od 7. septembra.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas