Oglas
· · Komentari: 0

UKUS SLAVNIH: Sinatra "SULTAN" I OD ARTIČOKE

Frenk Sinatra "Sultan of Swoon" (sultan ženske nesvestice) i njegove pesme koje su postale standardi po kojima cupkaju stopala na svim meridijaima slavan je ne samo po baršunastom glasu i osmehu. Da obožavao je kvalitetnu hranu. Pesme, "Fly Me To The Moon", "New York, New York", I"ve Got You Under My Skin", "Come Fly With Me", "Strangers In The Night", "I Love You Baby", "My Way"nastajale su uvek posle dobrih obroka.

1715753512_ggg.jpg
Oglas

 "Sultan" je poznat po svojoj ljubavi prema italijanskoj kuhinji, a posebno je cenio jela koja su mu pružala osećaj udobnosti i zadovoljstva. LJubav prema hrani bila je odraz njegovog italijanskog porekla i životnog stila koji je uživao. Iako ne postoje direktne izjave samog Sinatre, omiljeno jelo legendarnog Franka bilo je specijalitet restorana Patsy"s : artičoke po receptu Patsy Scognamillo, poznate kao "Carciofi alla Romana". On to nikada nije porekao.

Artičoke po receptu Patsy Scognamillo:

 

Sastojci:
4 velike artičoke

2 šolje pilećeg bujona

1 šolja svežeg peršuna, sitno iseckanog

8 čenova belog luka, sitno iseckanog

1 šolja prezli

1 šolja sveže rendanog parmezana

So

 sveže mleveni crni biber

1/4 šolje maslinovog ulja

1/4 šolje sveže isceđenog limunovog soka


Priprema:
Artičokama odsecite vrhove i stabljike, pa ih očistite od spoljnih tvrdih listova. U velikoj šerpi zagrejte pileći bujon do ključanja. U međuvremenu, u maloj činiji pomešajte peršun, beli luk, prezle, parmezan, so i biber. Napunite artičoke mešavinom začina i prezli. Stavite artičoke u bujon, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko 45 minuta. Izvadite artičoke iz bujona i prelijte ih mešavinom maslinovog ulja i limunovog soka.
Ovo jelo možete servirati toplo ili hladno, kao predjelo ili glavno jelo. Uživajte u pripremi i degustaciji ovog klasičnog jela koje je osvojilo srce jedne od najvećih muzičkih ikona.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas