· · Komentari: 0
nega kose

Ako imate KOVRDžAVU KOSU možda pravite ove greške, a da ne znate

Briga o loknama ponekad može biti pravi izazov.

1620977129_Depositphotos_172215840_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ne samo da ovakav tip kose zahteva dodatnu negu i hidrataciju, već sav taj trud ponekad jednostavno neće dati rezultate makar se i na te iste lokne nasadile. A jeste li se ikada zapitale koje su to najčešće greške koje svaka žena sa kovrdžama redovno pravi a da ih verovatno nije ni svesna?

Prečesto pranje kose

Korišćenje pogrešnog češlja
Četka ili češalj sa finim zubima je najčešća greška koju pravi većina žena sa kovrdžavom kosom. Iako se čini da će baš ovakav jedan proizvod najbolje razmrsiti kosu mnogo bolje rešenje je to uraditi prstima odmah nakon pranja, i to za vreme nanošenja seruma. Ovo će umanjiti kovrdžanje a istovremeno učiniti da postojeće lokne deluju izraženije i definisanije.

I ptice na grani znaju da prečesto pranje kose uklanja prirodna ulja i čini kosu previše suvom. Posebno iritantna stavka ukoliko ste obdareni gustim loknama jer upravo tada dolazite u opasnost da umesto glatke, bujne kose na glavi imate metlu. Da biste zaštitili svoje uvojke postarajte se da ih perete samo dva puta nedeljno ali i da obavezno koristite neki hranljivi šampon za intenzivno vlaženje.

Pročitajte još: Evo kada treba da operemo kosu NAKON FARBANJA: Važno je zbog boje

Agresivno trljanje kose peškirom

Grubi potezi peškirom po mokroj kosi ne samo da će oštetiti pramenove već ih učiniti i dodatno suvim. Tkanina može biti previše oštra za vašu kosu i izazvati još veće kovrdžanje. Umesto toga, nakon pranja jednostavno obmotajte peškir oko kose kako biste nežno upili vodu, to će biti sasvim dovoljno a i lokne će vam biti zahvalne..

Ne koristite dovoljno regeneratora

Nijedan drugi tip kose ne zahteva toliko nanošenje regeneratora kao kovrdžava kosa. Najbolji test jeste pogled u ogledalo i to odmah nakon pranja kose – ukoliko vam se učini da i u tim momentima izgleda beživotno i (već) isušeno, velika je verovatnoća da jednostavno ne koriristite dovoljno regeneratora. Poradite na tome.

Pročitajte još: Problem masne kose mogao bi da reši jednostavan proizvod koji imamo u kući

Ne štedite kosu od Sunca

Koliko god vitamina D mislite da upijate, setite se da štetni UV zraci ciljano gađaju ne samo vašu kožu već i kosu i prestanite da eksperimentišete sa dugim boravkom na Suncu bez adekvatne zaštite. Koristite formulu odnosno sredstvo za oblikovanje kose koje u sebi sadrži dobar zaštitni faktor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.