Oglas
· · Komentari: 0
FLEKE

Ako MRLJA nije nestala tokom pranja evo SUPER rešenja

Svi volimo maline, kupine i ostalo letnje voće koje ostavlja neverovatne fleke.

1595321622_Depositphotos_367110308_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Prvi korak ka uklanjanju fleka je pranje, ali ukoliko se dogodi da su ostale i posle pranja u mašini najvažnije je da se ta stvar nikako ne pegla! Evo i zašto.

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Pegla neće ukloniti fleku, naprotiv! Stara fleka može da se ukloni limunom. Ukoliko ni to ne pomaže pokušajte da sipate so na mrlju.

Mrlja od sladoleda
Odmah je treba natopiti kiselom vodom ili tečnim deterdžentom za pranje sudova. Ostatke sladoleda skida i alkohol.
Svežu fleku odmah isperite vodom!

Sveže fleke treba odmah isprati vodom. Ili sipati malo soli, još bolje praškom za pecivo. Kada upije - fleka se ispere vodom.

Borovnice

Fleke od borovnica će, ako se ne operu, postati crne i trajne. Čim se to dogodi odmah ugrejte malo mleka i vrelim mlekom natopite mrlju. Neka malo odstoji pa isperite. Drugi način je da se fleka natopi vodom u kojoj se kuvao krompir.

Maline

Crveno voće ostavlja jezive fleke koje deterdžent i sapun neće ukloniti. Jedan od načina je da se tkanina stavi iznad šerpice u kojoj se kuva voda, jer para može da izvuče fleku. Drugi način je kiselo mleko ili jogurt. Ovim mlečnim proizvodima se fleka natopi, pa ostavi da odstoji do sutra

Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO

Lubenica

Fleke od lubenice se najbolje uklanjaju ako se prvo upiju papirnatom salvetom, pa odmah isperu hladnom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas