· · Komentari: 0
VAŠARI

BEČ prelomio: Doneta ODLUKA da li će OVE GODINE biti BOŽIĆNIH VAŠARA

U austrijskoj prestonici se svake godine u novembru otvori 18 božićnih vašara, a gradske vlasti su dugo većale da li je opasno ove godine otvoriti 862 štanda.

1603788639_Ft_2.jpg

Grad Beč je odlučio da uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa koronavirusom odobri organizaciju 18 novogodišnjih vašara sa 852 štanda uz uvođenje strogih preventivnih mera.

Foto: Eurocommp

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Organizatori vašara su u saradnji sa profesorima sa Instituta za javno zdravlje Medicinskog univerziteta razradili sveobuhvatni koncept prevencije širenja zaraze i biće odgovorni za sprovođenje svih mera.

Posetioci vašara će morati da nose maske i drže distancu.

Nošenje maski će biti obavezno za posetioce i vlasnike štandova kao i održavanje neophodne fizičke distance.

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

Broj štandova će ove godine biti smanjen da bi se obezbedilo dovoljno prostora za posetioce, pa će ih biti 178 manje u odnosu na prethodnu godinu.

Na svakom ćošku će biti sredstva za dezinfekciju.

Organizatori vašara su obavezni da obezbede dodatne zaposlene koji će ukazivati posetiocima na propisane mere. Neophodna količina sredstava za dezinfekciju biće dostupna na svim vašarima. Kao i prethodnih godina biće kontrolisana higijena gastronomskih štandova i zdravstvena ispravnost hrane.

Pročitajte još: U upravo otvorenom muzeju BLIZU BEOGRADA može se videti NOŠNJA stara 700 godina i probati NADLACKA (FOTO)

Prvi već 12. novembra!
Prvi vašari će biti otvoreni za posetioce 12. novembra 2020. godine.

Bečki novogodišnji vašari su deo tradicije koja traje vekovima i za mnoge ljude predstavljaju deo „bečke kulture“.

Cilj održavanja vašara nije samo prilika da se ljudima, uprkos merama i ograničenjima, ponudi deo „normalnog života“ u vreme Božića, nego i mogućnost da se tokom zime slobodno vreme provodi na otvorenom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.