Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Da li ste znali da ove površine UNIŠTAVATE, ako ih čistite SIRĆETOM: Drvo i pegla su samo neke od njih

Primena sirćeta u kuhinji je neverovatna, ali nekada treba obratiti pažnju, jer možete napraviti veliku štetu na svom nameštaju.

1621586308_9007d5c9002425ea871bae70a7485aa62b2a09c8.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sigurno ste do sada bezbroj puta koristili sirće kako biste skinuli kamenac sa određenih površina. Ipak, trebalo bi izbegavati da ga koristite kod određenih površina koje se na ovaj način mogu oštetiti. 

Evo za šta ga sve ne bi trebalo koristiti:

Drvene površine, parket

Premda neki umisle da sirće ne bi trebalo da ostavi trag na drvetu, mnogi kažu da razređeno sirće ne bi smelo da se koristi za čišćenje drvenih podova jer kiselina može da nagrize završnu obradu. Zato pod radije prebrišite vlažnom (ne mokrom) krpom i sredstvom za čišćenje drvenih površina.

Mramor i granit
Slično kao i drvo, sirće može da uništi i nagrize mramor i granit, pa čak i da skine boju s njihove glatke površine. Za čišćenje mramornih i granitnih pultova i drugih površina radije koristite blagi deterdžent za sudove razređen u toploj vodi.

Pegla

Možda ćete doći u iskušenje da sa sirćetom očistite dno pegle i male rupice u kojima se nakuplja kamenac, ali za njeno čišćenje radije sledite uputstva proizvođača.

Kamene i keramičke pločice

Sirće i limun mogu da oštete sve vrste kamenih i keramičkih površina pa ih treba izbegavati, a umesto tih kiselih sredstava koristite deterdžent namenjen čišćenju takvih materijala.

Tvrdokorne mrlje

Samo sirće verovatno neće očistiti mrlje koje se teško skidaju, poput fleka od mastila, trave ili vina. Možda će vam biti potrebno nešto više od sirćetnog rastvora za čišćenje. Za njih pre pranja površine upotrebite neko od kupovnih sredstava kojima se tretiraju takve mrlje.

                      Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas