Oglas
· · Komentari: 0
sobna biljka

FILADENDRON, romantična biljka koja zahteva minimalnu negu: Ukrasiće svaku prostoriju

Filadendron je poreklom iz Južne i Srednje Amerike i Indije.

1624008715_green-6017968_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Veoma je popularna kućna biljka, koja nudi lepotu tokom cele godine i jednostavnu negu. Poznata je i kao „srce biljka“ zbog zelenih listova u obliku srca, a često se daje za poklone na godišnjicu zbog povezanosti sa romantikom.

Pročitajte još: Znakovi da biljka ima previše vode? Ukoliko ste preterali sa zalivanjem ovako ćete da primetite

Nega filadendrona

Nega filodendrona je veoma jednostavna. Osim povremenog zalivanja ne traži dodatnu pažnju.

Svetlost i filadendron

Ova biljka se najbolje snalazi na indirektnoj svetlosti, zato odaberite mesto koje nije na direktnoj sunčevoj svetlosti. Ali ipak mu treba dobra količina svetlosti. Znaćete da dobija dovoljno svetla ako rast listova ostane snažan, a listovi postanu veliki.

Zalivanje filadendrona

Koristite mlaku, a ne hladnu vodu, jer hladna voda može naneti štetu tropskoj biljci šokirajucći njen sistem. Ako lišće požuti, to je obično znak prekomernog zalivanja. Neka se zemlja isuši na dodir između zalivanja i obavezno odaberite posudu sa dobrom drenažom.

Pročitajte još: Rešenje za MRAVE uz pet jednostavnih koraka: Mrvice uklanjajte odmah

Temperatura i vlažnost za filadendron

Uprkos tome što je tropskog porekla, odlično podnosi suv vazduh. Previše vlage može da stvori probleme. Ova biljka je takođe osetljiva na ekstremne vrućine, pazite da je postavite dalje od izvora toplote ili direktne sunčeve svetlosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas