· · Komentara: 0
DORUČAK

Gnjecave, masne, tvrde: Primenite jednostavan TRIK do savršenih prženica

Napravite savršene prženice.

1610896635_Depositphotos_9682656_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Volimo da ih jedemo, ali često nam "ispadnu" previše suve ili gnjecavo mekane, a ne znamo zbog čega, jer nam se čini da svaki put sve uradimo isto tokom pripreme.

Pročitajte još: Jedan za kupus salatu, drugi odličan uz tropsko voće... Šta sve niste znali o ZAČINIMA?

Jedan od omiljenih izbora za doručak, prženice, nije teško spremiti ako sledite određene korake. Najpre tačno odredite odnos jaja i mleka. Pridržavajte se razmere od jednog jajeta naspram 150 ml mleka (ako stavite previše jaja, prženice će imati ukus sličan omletu). Hleb bi trebalo da bude star najmanje tri dana, jer će tako biti dovoljno suv i čvrst da se ne raspadne prilikom umakanja u jaja i mleko, koje bi trebalo brzo obaviti, po nekoliko sekundi sa svake strane.

Koristite isključivo stari hleb!

Važno je i da parčići hleba budu jednake debljine, da bi se istovremeno ispržili. Ulje zagrejte tako da bude vrelo, pa spuštajte prženice u tiganj i pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, okrećući ih cele, šupljikavom kašikom. Na kraju će hleb spolja biti hrskav i zlatnožute boje, a sredina kao gušći krem.

Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea

Čim su ispržene, izvadite ih iz tiganja šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse. Uz to, prženice će postati sočnije ako ih potom odmah poklopite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.