· · Komentari: 0
TAJNE

Gordon Remzi uvredio Italijane: Otkrio tajnu kuvanja savršene testenine i izazvao bes! (VIDEO)

Gordon Remzi otkrio je nekoliko trikova za kuvanje savršene testenine

1620660648_remzi.jpg
Foto: YouTube printscreen /Gordon Ramsay

Iako je testenina veoma popularna, mnogi od nas koriste metode jednostavnog spremanja jela. Slavni kuvar, odlučio je da podeli nekoliko saveta kako bi dobili savšeno skuvanu testeninu pod nazivom "Al Dente".

Pročitajte još:  Kako skuvati meko, ali ne tečno jaje? Tajna je u brojanju!

- Testenina je sjajna i pokazaću vam sad nekoliko pravila. Sipajte vodu u veliku šerpu, pre nego što spustite testeninu, stavite malo soli, zatim sačekajte da voda proključa, a onda lagano ubacite testeninu u šerpu i polako mešajte. Ukoliko koristite špagete, prvo stavite jedan kraj da omekša, pre nego što ih lagano uvrnete i potpite skorz u vodu - objašnjava slavni kuvar i dodaje:

- Postavite tajmer, a nakon isteka vremena probajte jednu testeninu, kako biste utvrdili da li je gotova. Odnosno to možete osetiti i pod prstima, da li je lepo čvrsta tj. al dente. Zalogaj nije hrskav, već lep i tvrd. Pre nego što iscedite testeninu, još jednom dodajte malo soli, bibera i maslinovog ulja, kako biste sprečili lepljenje za šerpu - zaključio je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.