Oglas
· · Komentari: 0
Zanimljivo

Jedan od omiljenih CRTANIH FILMOVA KRIJE TAJNU: Evo šta simbolizuju njegovi JUNACI

Svetski poznati crtani Sunđer Bob Kockalone nije doživeo da se bar jednom nije pustio u kući.. Međutim, Stiven Hilenburg, tvorac ove crtane serije, ipak nije samo želeo da zabavi publiku.

1604051514_Depositphotos_236138556_s-2019.jpg
Oglas

Američka animirana serija Sunđer Bob Kockalone je svoju prvu premijeru doživela 1. maja 1999. godine.

Zanimljiva činjenica je da se iza svih, takoreći, glavnih likova krije po jedan smrtni greh. Svaki ga u svoj svojoj banalnosti i preteranosti verodostojno predstavlja zahvaljujući humorističkim scenama u svakoj epizodi.

Pročitajte još: Šezdeset godina "PORODICE KREMENKO" i njen GLOBALNI uticaj (VIDEO)

Sunđer Bob - razvrat

Daleko omiljeni, ali i u dugu ruku iritantan lik Sunđer Boba je na benigni način prikazan u svetlu razvrata. Razvrat se često vezuje za seksualnu želju i seksualni čin, mada u Sunđer Bobovom slučaju to nije tako.On teži da pridobije svakoga, da svakome pokaže i dokaže.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Test iz matematike zbunio decu i roditelje: Da li vi znate rešenje ZADATKA? (FOTO)

Patrik - lenjost

Sunđer Bobov najbolji drug, Patrik, je pravo oličenje ljudske lenjosti!. U jednoj epizodi je čak dobio i nagradu za apsolutno nerađenje ničega u najdužem periodu. On, kao što svi znate, živi ispod stene u kojoj ima samo fotelju i televizor. Čak i njegova kuća pokazuje njegovu nezainteresovanost da napreduje u životu.

Patrik je lik dobrog srca

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpongeBob SquarePants (@spongebob) on

Lignjoslav - gnev

Foto: Depozit

Klasični nihilista, pun ogorčenosti prema svemu što mrda na morskom dnu. Lignjoslav ne podnosi nikoga oko sebe, na svakoga gleda sa prezrenjem, nezadovoljan je svojim životom i mrzi svakog ko mu remeti mir.

Pročitajte još: Nije svejedno nosite li prsten na levoj ili desnoj ruci: To mnogo govori o vama

Keba Kraba - pohlepa

Evgenije Kraba je zaista najupečatljiviji prikaz jedne škrtice. NJegovo škrtičarnje izbija u svakom trenutku i na sva vrata; čak se ni on sam ne stidi to i da pokaže. NJegova pohlepa za svakim centom je prešla u ludilo, gde je on u stanju da proda sve, svoj obraz, čak i porodicu za jedan novčić.

 Stiven Hilenburg tvorac ovog crtanog filma bio je američki biolog, animator, režiser, pisac, producent i umetnik

Gari - proždrljivost

Gari je jedan stvarno zanimljiv kućni ljubimac. Osim što mjauče, iako je puž, takođe voli da čita poeziju kada mu vlasnik nije kod kuće. NJemu se pripisuje proždrljivost jer, gotovo u svakoj epizodi nešto žvaće.

Omiljena hrana  mu je čips!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpongeBob SquarePants (@spongebob) on

Sendi - gordost

Koralovo
Koralovo je grad u kojem žive junaci ovog crtanog filma. Ima 538 stanovnika. Važna mesta u gradu su ''Školjka Siti“, veliki tržni centar, ''Polja meduza“, mesto na kome žive meduze, ''Kofa s pomijama“, ''Kod Keba Krabe“, restoran brze hrane Evgenija Krabe, kupalište ''Blatna laguna“, glavna ulica Konč strit kao i škola vožnje Gospođe Pufne.

Sendi je stvarno netipičan stanovnik Koralova. Ona je veverica i kopnena životinja koja živi u moru, pa je to odmah razlikuje od ostalih stanovnika. NJena gordost se baš u tome oslikava, u potenciranju i naglašavanju da nije kao svi i da je jedinstvena. Ima tu osobinu gde želi da prikaže sebe kao nadmoćniju, pogotovo nad Sunđer Bobom u ''karate situacijama''.

Pročitajte još: Govorite više jezika? Evo kako to UTIČE NA VAŠ MOZAK

Plakton - zavist

Nit većeg antiheroja, nit manjeg stvorenja. Plankton je ozloglašeni lik u celoj seriji čiji je glavni cilj da ukrade tajni recept od Keba Krabe. NJega konstantno muči zavist koju oseća prema Kebinom uspehu.

Plaktonu smicalice nikada ne uspevaju!

 

Ovih sedam grehova se pojavljuju u svakom liku, ali ne uvek nego u zavisnosti od situacije. Sam crtani je koncipiran da svaki od likova bude zvanična reprezentacija baš jednog, ali to nam govori jednu stvar - svi oni su uzročno-posledično povezani.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas