· · Коментари: 0
НАКИТ

Није свеједно носите ли прстен на левој или десној руци: То много говори о вама

Бисери су увек одговарајући - изјавила је Џеки Кенеди, бивша прва дама САД, али веровали или не минђуше и огрлице много откривају о жени која га носи

Depositphotos_25905757_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Дијана фон Фирстенберг, белгијска дизајнерка и бивша принцеза, сматра да је накит савршен зачин који истиче оно што већ постоји у жени. Зато је важно да жена одабере накит који јој најбоље пристаје.

Прочитајте још: Ако сте ДАМА, онда морате да поседујете ОВАЈ КОМАД гардеробе

Накит није само украс, већ и средство невербалне комуникације које о нама често говори више од речи. Зато није свеједно шта на себе стављамо.

Прстен је доказ моћи
Фото: Депозитфото

Шта каже прстен?

Историја накита стара је колико и човечанство. Некада су се људи китили шкољкицама, перјем, канџама... Био је доказ моћи. И свакако комадић којим се скреће пажња на себе.
Зато је он “интересна” сфера стручњака истраживача који у својим студијама анализирају и закључују шта он прича о нама, уместо нас.

Ејмери Вилсон, психолог и психијатар, износи своју теорију:

- Прстен шаље најпотпунију поруку о власнику и зато је он “најречитији” - тврди Вилсон.

Даме без накита нису без женствености, већ им је у свему од форме важнија суштина.

Углавном је избор дама које чврсто стоје на земљи, не маштају превише и не таласају. Минђуше воле друштвене и духовите жене. Наруквице ћете углавном видети на особама које се труде да не откривају много о себи и увек више говоре делима, док су на речима шкртије.

Ко воли масиван накит?

Стручњаци су дошли до сазнања да је, без обзира на врсту декорације којом се китимо, масиван накит увек избор екстровертних особа. Оне су смеле, самоуверене, комуникативне, жустре, жељне пажње.

Сребро воли рутину
Фото: Депозитфото

Минђуше које бирају су пренаглашене, висеће, четвртасте или у облику гломазних алки. Огрлица је, такође, висећа и обавезно у пакету са упечатљивим привеском. Прстен обично није само један и увек је масиван. Наруквица је габаритна, јер се таквом “упада у очи” околини и лакше успоставља комуникација.

Шта носе повучени?

Повученији типови личности бирају децентне примерке и највише воле мале минђуше или танак ланчић уз врат, без икаквих шљаштећих “пратилаца”.  Љубитељима природе је, рецимо, важнија боја накита, па бирају природне тонове. Златни комади иду уз отворене, поуздане и искрене особе, док сребрни уз оне који воле рутину и да све буде по правилима.

Важно је и на ком је прсту
Прстен на кажипрсту представља самопоштовање, а ако је на средњем значи да особа поштује систем вредности. На домалом прсту је веза са бурмом, али уколико особа није у браку, жели да привуче одређен углед у друштву. Прстен на малом прсту може да унапреди везе до којих је човеку стало.

Све жене воле накит Фото: Депозитфото

А бисери?

Традиционалисти на прво место и даље стављају бисерне минђуше и огрлице, које носе у посебним приликама. Модерне и даме које воле да оставе утисак на околину углавном бирају уникатне комаде, што важи и за уметнички освешћене типове, који највише купују ручно рађене “ђинђуве”.

Шта говори сет-накит?

Уколико се трудите да накит ускладите са одећом или чак шминком, стручњаци ће вас назвати уредном, одговорном и организованом особом. Исто важи и ако сте поборник сетова. С друге стране, активне даме носе “удобан” накит, са привеском на којем је урезано њихово или име важне особе.

Прочитајте још: Заборавите на јарке боје и надоградњу косе - ево шта ће бити потпуни ХИТ

Није свеједно ни да ли прстен носите на левој или десној руци, јер у првом случају исказујете креативност, за коју је одговорна десна страна мозга која контролише леву руку. То значи да накит на десној руци открива да логички размишљате. А уколико, пак, китите обе руке, испада да тиме покушавате да прикријете неке слабе тачке.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.