· · Komentari: 0
nega

Jednu grešku pravimo kada nam je MOKRA KOSA, a mnogo šteti!

Nije teško promeniti ove navike.

1606917503_Depositphotos_183996004_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit

Češljanje kose je jednostavno i to radimo svakodnevno, pa se i ne zapitamo da li nešto činimo pogrešno, a može da joj našteti.

Ako kosu češljamo onako kako nam je svima logično, od vrha glave ka dole, usput mogu pucati folikuli dlake. Umesto toga, češljanje bi trebalo da započnemo nekoliko centimetara od dna, pa polako prema gore.

Pročitajte još: Kako LANENO ULJE može da pomogne koži i kosi: Posebno je korisno u periodu koji je došao

Trudite se da kosu ne češljate prečesto nego kada je to potrebno. Postoje navike da kad god vidimo četku krenemo da se češljamo.

Takođe, važno je i da se održava higijena četke i da se redovno pere toplom vodom i sapunom.

Češjanje mokre kose

Kosa je sklonija oštećenjima kada je mokra. Tada je veća verovatnoća da će se lomiri, posebno ako pokušavate da je odvojite. Najbolje je da skroz mokru kosu češljate češljem sa širim zupcima u suprotnom, bolje je da sačekate da se osuši.

Pročitajte još: PILING radite prema tipu kože: Kako treba da se brinemo o masnoj, a kako o suvoj koži?

Ako baš ne možete da se odreknete ove navike sačekajte bar da se desetak minuta osuši, pa je onda očešljajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.