Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako se održava NAMEŠTAJ OD PLIŠA? Postiže eleganciju u svakom domu

Plišani nameštaj najbolji je način za postizanje elegantnog doma. a u poslednje vreme sve je više popularan.

1620981420_Depositphotos_13141753_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pre nego što kupite plišani kauč, stolicu ili uzglavlje za krevet pregledajte oznake za način čišćenja jer neodržavan pliš može da daje baš loš utisak. Ako će vaš plišani nameštaj biti za svakodnevno korišćenje birajte onaj od sintetičkih vlakana. Sintetička vlakna bolje zadržavaju boju ako su izložena jakoj sunčevoj svetlosti.

Pročitajte još: PAMPAS: Biljka Južne Amerike koja je osvojila domove (FOTO)

Čišćenje somota ne zahteva posebne proizvode ili opremu, ali biće vam potrebno strepljenje i vreme.

Koliko često čistiti plišani nameštaj?

Somot treba da usisavate jednom nedeljno kako bi se uklonila prašina koja može da oslabi vlakna i da ostavi ustajali miris. Ukoliko se desi da polijete kauč ili stolicu nekom tečnošću odmah očistite papirnim ubrusima. Svako prosipanje čvrstih materija uklonite tupim nožem, nikako ne trljajte mrlju jer će otići dublje u vlakna.

Da biste na licu mesta tretirali bilo koju vrstu mrlja, pomešajte nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova u dve šolje tople vode. Koristite krpu od mikrovlakana, a onda se njome krećite prema čistom delu tkanine. Ostavite područje da se osuši na vazduhu.

Pročitajte još: Polica od OBIČNIH blokova - Moderan detalj za vaš dom uz ova 3 rešenja! (FOTO)

Važno: Testirajte sve proizvode za čišćenje u skrivenom prostoru kako biste bili sigurni da nema promena boje somota.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas