· · Komentari: 0
SAVET

Kardiolog Pavlović kaže: Svi traže tablete, a pritisak se leči hranom

Kakve mogu da budu posledice blago povišenog pritiska?

1618400950_Depositphotos_84502200_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Profesor dr Siniša Pavlović kaže da svi pacijenti, istog trenutka kada počne da im varira pritisak, traže tabletu kojom bi ga regulisali.

Pročitajte još: Najbolji NAPITAK u borbi protiv prehlade, mamurluka i čira na želucu

- Evropsko i američko udruženje za hipertenziju insistiraju na tome da se teži ka postizanju optimalnog nivoa pritiska, a od slučaja do slučaja je moguće od strane lekara proceniti koliko je to uopšte realno moguće. Svakako, ne treba insistirati na stalnoj terapiji kod poremećaja koji ne predstavljaju veliko odstupanje od normalnih vrednosti i u tom slučaju treba sugerisati određene korekcije načina ishrane i života, a to je poslednje na šta su naši pacijenti spremni - kaže dr Pavlović.

Ne postoji čudotvorna tableta!

Doktor ističe da uvek prvo treba pokušati sa promenom ishrane.

U- pravo zbog toga se često suočavamo sa ovim pitanjem, jer velika većina želi da dobije "čudotvornu tabletu" koja će pritisak učiniti normalnim, a da pri tome ništa bitno ne menjaju u svojim navikama - kaže dr Pavlović.

Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je

Možda je najtačniji odgovor da koliko god da je odstupanje blago, ukoliko je stalno i veliki broj puta potvrđeno kontrolnim merenjem u određenom vremenskom periodu, treba razmotriti blagu terapiju - zaključuje dr Pavlović.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.