Oglas
· · Komentari: 0
KOMEDIJE

Najbolje komedije svih vremena! (VIDEO)

Ovo su najbolje komedije koje će vam ulepšati dan i nasmejati do suza.

1622805662_Depositphotos_441698264_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Osnovno sredstvo komedije je smeh, a da bi bilo reči o najboljoj komediji, film mora savršeno da se služi humorom, komikom, ironijom i sarkazmom.

Komedija na filmu prožeta je i elementima ironičnog, poetskog, humorističkog, satiričnog, grotesknog, tragikomičnog, crnohumornog.

Najbolje komedije za nekoga mogu da bude one iz vremena Čarlija Čaplina, dok drugi više vole nešto modernije komedije sa gomilom smeha i muzike koja doprinosi atmosferi.

Pročitajte još: Najbolji horor filmovi svih vremena! (VIDEO)

Najbolje komedije svih vremena

1. Mrak film (2000)

Američka horor-komedija koja je u stvari parodija na klasične horore poput filma "Vrisak" i "Znam šta ste radili prošlog leta". Radnja filma počinje sa scenom u kojoj Dru Deker (Karmen Elektra) koja dobija telefonski poziv dok je jedne noći bila sama kući. Dru tada napada ubica Goustfejs, koji pokušava da je ubije, ali ona beži. NJu potom udara auto njenog oca, koji je ne vidi, ona pada i Goustfejs je ubija. Ovaj događaj pokreće čitav niz misterioznih događaja, ali u skladu sa žanrom, sve se pretvara u komediju. Kultni film režisera Kinana Ajvorija Vajansa, definitivno zaslužuje da se nađe na listi najbolje komedije.

2. Zulender (2001)

Zulender je američki akcioni komični film iz 2001. godine koji je režirao Ben Stiler. Ne postoji glumac poput Bena Stilera koji izaziva toliko oprečnih reakcija. Dok ga jedni obožavaju i smeju se njegovim genijalnim forama u komedijama, drugi ga nazivaju "najgorim glumcem" i tvrde da nema smisla za humor. Bilo kako bilo, Zulender, se na više lista uvrstio u najbolje komedije i rad Bena Stilera je prepoznat širom sveta. Film je parodija na modnu industriju i bio je pravi pogodak što se tiče zarade.

 3. U Brižu (2008)

Crna komedija, u režiji Martina Makdone, prati dva kriminalca (glume ih Kolin Farel i Brendan Glison), koji se posle obavljenog posla povlače u mali grad u Belgiji dok se stvari ne stišaju. 
Rej mrzi srednjovekovni grad u kom su odseli, ali Ken smatra da je njegova lepota i mir očaravajuća. NJihova iskustva postaju sve nadrealnija i možda im menjaju život kada se susreću sa turistima, lokalnim stanovništvom, američkim patuljkom i potencijalnom romansom za Reja.

4. Spaliti nakon čitanja (2008)

Lista najbolje komedije ne bi bila potpuna bez maestralne braće Koen. Glavne uloge tumače Džordž Kluni, Franses Makdormand, Džon Malkovič, Bred Pit i Tilda Svinton. Kada disk sa memoarima bivšeg analitičara CIA-e padne u ruke dvoje zaposlenih u teretani, oni vide šansu da zarade dovoljno novca za život. Kao što možemo da zamislimo, stvari počinju da se komplikuju za sve aktere, što će dovesti do komičnih scena.

5. Isterivači duhova (1984)

Isterivači duhova iz 1984. godine, u režiji Ivana Rajtmana, su postali najuspešniji film iz te godine, zaradivši 295 miliona dolara širom sveta. Priča prati profesore parapsihologije koji u jednoj biblioteci otkrivaju pravog duha i nakon panike i bega, dolaze do izuma koji može da drži duhove zarobljenim. Kako su baš tada dobili otkaz, odlučuju da rade kao isterivači duhova u NJujorku. Ovo je dokaz da u najboljim komedijama ima mesta i za naučnu fantastiku.

6. Glupan i tupan (1994)

Glavne uloge ove komedije tumače Džim Keri i Džef Danijels, jedan od omiljenih dvojaca na tv ekranima. Film je na granici degutantnog, ali ipak sa elementima klasične komedije, što je dovelo do toga da bude jedan od najslavnijih hitova devedesetih. Komediju je režirao Piter Farel, koji je prepoznao talenat tada nove zvezde Džima Kerija i nije pogrešio . Kerije je već imao uspešne filmove poput " Ejs Venture " i " Maske " , a  sa  " Glupan i tupan " samo je još više potvrdio svoj status najveće komičarske zvezde.

7. Veliki diktator (1940)

Ovo je prvi zvučni film Čarlija Čaplina i ujedno njegova najpopularnija komedija, koju je britanski list Gardijan uvrstio među 25 najboljih komedija svih vremena. Film je parodija na Nacističku Nemačku i Hitlera i Musolinija.

8. Eni Hol (1977)

Komičar Alvi Singer (Vudi Alen) ispituje uspon i pad svoje veze sa pevačicom noćnog kluba Eni Hol (Dajen Kiton). Obraćajući se direktno publici, Singer ukratko razmišlja o svom detinjstvu i ranim godinama, pre nego što se skrasio da ispriča priču o tome kako su se on i Eni upoznali, zaljubili i borili sa preprekama moderne romantike, mešajući nadrealne fantastične sekvence sa malim trenucima emocionalne drame. Vudi Alen je od uzvišene teme uspeo da napravi najbolju komediju, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

9. Žitije Brajanovo (1979)

Film prati avanture Brajana Koena (glumio ga je Grejam Čepmen), mladog Jevrejina koji je rođen istog dana kad i Isus Hrist u susednoj kući, i koga kasnije pogrešno smatraju mesijom. Pajtonovci su nam doneli oštru satiru na račun religije, koja će nas dovesti do suza. Režiju potpisuje Teri Džons.

10. Doktor Strejndžlav (1964)

Još jedna crna komedija na listi najboljih komedija. Film je režirao čuveni Stenli Kjubrik. Film satirizuje period Hladnog rata i prati američkog generala koji želi da upotrebi nuklearno oružje protiv Sovjetskog Saveza, dok grupa visokih zvaničnika pokušava da ga zaustavi iz konferencijske sale. U glavnim ulogama su Piter Selers, Džordž Si Skot, Sterling Hejden i Slim Pikens. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas