· · Коментари: 0
КОМЕДИЈЕ

Најбоље комедије свих времена! (ВИДЕО)

Ово су најбоље комедије које ће вам улепшати дан и насмејати до суза.

1622805662_Depositphotos_441698264_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Основно средство комедије је смех, а да би било речи о најбољој комедији, филм мора савршено да се служи хумором, комиком, иронијом и сарказмом.

Комедија на филму прожета је и елементима ироничног, поетског, хумористичког, сатиричног, гротескног, трагикомичног, црнохуморног.

Најбољe комедијe за некога могу да буде оне из времена Чарлија Чаплина, док други више воле нешто модерније комедије са гомилом смеха и музике која доприноси атмосфери.

Прочитајте још: Најбољи хорор филмови свих времена! (ВИДЕО)

Најбоље комедије свих времена

1. Мрак филм (2000)

Америчка хорор-комедија која је у ствари пародија на класичне хороре попут филма "Врисак" и "Знам шта сте радили прошлог лета". Радња филма почиње са сценом у којој Дру Декер (Кармен Електра) која добија телефонски позив док је једне ноћи била сама кући. Дру тада напада убица Гоустфејс, који покушава да је убије, али она бежи. Њу потом удара ауто њеног оца, који је не види, она пада и Гоустфејс је убија. Овај догађај покреће читав низ мистериозних догађаја, али у складу са жанром, све се претвара у комедију. Култни филм режисера Кинана Ајворија Вајанса, дефинитивно заслужује да се нађе на листи најбоље комедије.

2. Зулендер (2001)

Зулендер је амерички акциони комични филм из 2001. године који је режирао Бен Стилер. Не постоји глумац попут Бена Стилера који изазива толико опречних реакција. Док га једни обожавају и смеју се његовим генијалним форама у комедијама, други га називају "најгорим глумцем" и тврде да нема смисла за хумор. Било како било, Зулендер, се на више листа уврстио у најбоље комедије и рад Бена Стилера је препознат широм света. Филм је пародија на модну индустрију и био је прави погодак што се тиче зараде.

 3. У Брижу (2008)

Црна комедија, у режији Мартина Макдоне, прати два криминалца (глуме их Колин Фарел и Брендан Глисон), који се после обављеног посла повлаче у мали град у Белгији док се ствари не стишају. 
Реј мрзи средњовековни град у ком су одсели, али Кен сматра да је његова лепота и мир очаравајућа. Њихова искуства постају све надреалнија и можда им мењају живот када се сусрећу са туристима, локалним становништвом, америчким патуљком и потенцијалном романсом за Реја.

4. Спалити након читања (2008)

Листа најбоље комедије не би била потпуна без маестралне браће Коен. Главне улоге тумаче Џорџ Клуни, Франсес Макдорманд, Џон Малкович, Бред Пит и Тилда Свинтон. Када диск са мемоарима бившег аналитичара ЦИА-е падне у руке двоје запослених у теретани, они виде шансу да зараде довољно новца за живот. Као што можемо да замислимо, ствари почињу да се компликују за све актере, што ће довести до комичних сцена.

5. Истеривачи духова (1984)

Истеривачи духова из 1984. године, у режији Ивана Рајтмана, су постали најуспешнији филм из те године, зарадивши 295 милиона долара широм света. Прича прати професоре парапсихологије који у једној библиотеци откривају правог духа и након панике и бега, долазе до изума који може да држи духове заробљеним. Како су баш тада добили отказ, одлучују да раде као истеривачи духова у Њујорку. Ово је доказ да у најбољим комедијама има места и за научну фантастику.

6. Глупан и тупан (1994)

Главне улоге ове комедије тумаче Џим Кери и Џеф Данијелс, један од омиљених двојаца на тв екранима. Филм је на граници дегутантног, али ипак са елементима класичне комедије, што је довело до тога да буде један од најславнијих хитова деведесетих. Комедију је режирао Питер Фарел, који је препознао таленат тада нове звезде Џима Керија и није погрешио . Керије је већ имао успешне филмове попут " Ејс Вентуре " и " Маске " , а  са  " Глупан и тупан " само је још више потврдио свој статус највеће комичарске звезде.

7. Велики диктатор (1940)

Ово је први звучни филм Чарлија Чаплина и уједно његова најпопуларнија комедија, коју је британски лист Гардијан уврстио међу 25 најбољих комедија свих времена. Филм је пародија на Нацистичку Немачку и Хитлера и Мусолинија.

8. Ени Хол (1977)

Комичар Алви Сингер (Вуди Ален) испитује успон и пад своје везе са певачицом ноћног клуба Ени Хол (Дајен Китон). Обраћајући се директно публици, Сингер укратко размишља о свом детињству и раним годинама, пре него што се скрасио да исприча причу о томе како су се он и Ени упознали, заљубили и борили са препрекама модерне романтике, мешајући надреалне фантастичне секвенце са малим тренуцима емоционалне драме. Вуди Ален је од узвишене теме успео да направи најбољу комедију, која никога не оставља равнодушним.

9. Житије Брајаново (1979)

Филм прати авантуре Брајана Коена (глумио га је Грејам Чепмен), младог Јеврејина који је рођен истог дана кад и Исус Христ у суседној кући, и кога касније погрешно сматрају месијом. Пајтоновци су нам донели оштру сатиру на рачун религије, која ће нас довести до суза. Режију потписује Тери Џонс.

10. Доктор Стрејнџлав (1964)

Још једна црна комедија на листи најбољих комедија. Филм је режирао чувени Стенли Кјубрик. Филм сатиризује период Хладног рата и прати америчког генерала који жели да употреби нуклеарно оружје против Совјетског Савеза, док група високих званичника покушава да га заустави из конференцијске сале. У главним улогама су Питер Селерс, Џорџ Си Скот, Стерлинг Хејден и Слим Пикенс. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.