· · Komentari: 0
ANTISTRES

NAJKRAĆA LEKCIJA O STRESU: "Spustite čašu!"

Ovu lekciju treba svi da zapamtimo, a ona je kratka i jasna.

1596026027_Depositphotos_142999759_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Jedan psiholog održao je svojim studentima sledeće predavanje:

„Svakog dana suočavamo se sa izazovima i preprekama, koje nam pomažu da rastemo i koji nas definišu. Ali, kada se stres uvuče, to može da učini da stvari postanu skroz nemoguće. Može nas čak paralisati i sprečiti da uradimo stvari koje moraju da se završe“.

Pročitajte još: TRI GRACIJE NA OBALI CRVENOG MORA: Luksuz s ukusom istoka, vodena magija ili raj za odrasle (FOTO)

Onda je sipao vodu iz bokala u čašu, i pitao svoje studente: „Koliko je teška ova čaša vode?“

Studenti su davali razne odgovore:

„Dva decilitra,“ rekla je jedna studentkinja, a zatim su se nizali odgovori „Tri decilitra, pet decilitara“.

Foto: Depozit

Profesor im je na to odgovorio:

„Apsolutna težina ove čaše nije bitna. Ona zavisi od toga koliko dugo je držim. Ako je držim jedan minut, ništa se neće desiti. Ako je držim jedan sat, počeće da me boli ruka. Ako je držim ceo dan, moja ruka će utrnuti i biću paralisan. Dakle, težina čaše nije se promenila, ali što je duže držim, ona postaje teža.

Pročitajte još: Kako reaguje telo kada IZBACITE ŠEĆER? Ovih 5 stvari su KLJUČNE

Stresovi i brige u životu su poput ove čaše vode. Ako mislite o njima neko vreme, onda nije problem. Ako mislite o tome malo duže, onda počinje da boli. Ako mislite o njima ceo dan, bićete paralisani i nesposobni da uradite bilo šta drugo.

Zapamtite: Spustite čašu“.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.