· · Komentari: 0
IZAZOV

Kako reaguje telo kada IZBACITE ŠEĆER? Ovih 5 stvari su KLJUČNE

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mleku i ostalim namirnicama nisu zlo, dobri su za vaše zdravlje i možete ih unositi u većim količinama preko spomenutih namirnica.

1595839149_cupcakes-1452178_1280.jpg
Foto: Piksabej

Industrijski i rafinirani šećeri velika su opasnost. Naravno, lakše je reći nego učiniti. Međutim, bitno je samo doneti odluku, a jednostavnim rezom, odnosno izbacivanjem šećera, sprečićete većinu štete koju on stvara, dok dugoročni učinci mogu biti impresivni.

Pročitajte još: Za ovo letovalište vam NE TREBA TEST NA KORONU, a pravi je raj za ODRASLE (FOTO)

Pročitajte još: Naučnici pronašli "LEK" PROTIV STARENJA: Crveno meso igra veliku ULOGU!

ŠTA SE DOGAĐA NAKON PRVE NEDELJE?

Šećer je zavisnost, a većine zavisnosti ne možemo se rešiti ako pre toga ne osetimo određene simptome i prođemo kroz krizu. U prvih nedelju dana, a ako ste jeli jako puno šećera, onda i malo duže, možete osetiti žudnju za šećerom, teskobu, pa čak i depresiju u ozbiljnijim slučajevima, te se posledice obično smanjuju već nakon prve nedelje, ali zavisno od nivoa zavisnosti od šećera, mogu potrajati dodatnih nedelju ili dve. Bićete manje spori, količina energije tokom dana biće stabilnija, a popraviće se i vaše raspoloženje.

ŠTA NAKON MESEC DANA, A ŠTA NAKON GODINU?

Nakon mesec dana bez šećera vaša želja za dezertima će nestati, a umesto toga pojačaće se žudnja za proteinima i lisnatim zelenilom. Ako izdržite celu godinu bez veštačkih šećera, poboljšaće vam se zdravlje. Telo će vam se prilagoditi na funkcionisanje na esencijalnim hranjivim sastojcima, a vrlo verovatno ćete izgubiti i kilograme. Cilj je većinu vremena jesti zdravo, ali ako povremeno u ishranu ubacite nešto slatko, to vas neće omesti.

Pročitajte još: Stres, anksioznost i depresija NISU ISTO: Naučite da POBEDITE SEBE!

Ako se odlučite na izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promene koje će vam se zbog toga dogoditi.

  • Vaša telesna težina će se stabilizovati
  • Imaćete više energije
  • Koža će vam biti zdravija i lepša
  • Nije tajna da šećer pogoršava akne, a često ih i prouzrokuje. Ako ne možete da ih se rešite uz svesrdnu pomoć kozmetičara i krema, razmislite o tome da eliminišete šećer iz ishrane jer je moguće da vaš problem zapravo dolazi iznutra.
  • Probava će vam postati redovna
  • Želudac i creva lakše će variti sve što jedete i češće ćete imati stolicu, a bolan zatvor postaće samo sećanje.
  • Prestaćete da želite šećer

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.