· · Komentari: 0
RECEPT

Napravite prirodni balzam! Prava stvar za KOVRDžAVU KOSU tokom zime

Svaka osoba koja ima kovrdžavu kosu reći će vam da je briga o njoj nešto poput brige o malom detetu.

1608017710_Depositphotos_14899251_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Morate konstantno da je negujete, ophodite se prema njoj sa velikom pažnjom i da budete dosledni, jer vam vrlo lako može uzvratiti u neželjenom pravcu.

Dva glavna problema na koja se žale žene koje imaju kovrdžavu kosu je brzo i lako isušivanje i mršenje vlasi. Obe ove stvari se dešavaju jer vaše kovrdže deluju kao prirodna prepreka prirodnom ulju sa vlasišta koje putuje dužinom vaše kose.

Pročitajte još: Prirodna rešenja za SUVU KOSU tokom zime

Kada je kosa bilo ravna ili kovrdžava, isuviše suva potrebna joj je trenutna hidratacija odnosno vlaženje. Ako imate problema sa suvom kovrdžavom kosom sigurno ste do sad isprobali mnoštvo kupovnih kozmetičkih preparata koji su namenjeni hidrataciji kose.

Međutim mnogi od njih sadrže hemikalije koje mogu dugoročno naneti kosi više štete nego koristi. Pitate se, koja je alternativa? Kućni proizvodi na negu kose. Prirodni balzami koje možete sami napraviti u kućnim uslovima mnogo su korisniji za vašu kosu od kozmetičkih preparata.

Pročitajte još: Srečite ISPUCALE KRAJEVE: Saveti uz koje će kosa biti negovana

BALZAM OD GRČKOG JOGURTA I KOKOSVOG MLEKA

Grčki jogurt je jedna od onih osvežavajućih namirnica koje čine vaš doručak savršenim. Međutim, on je mnogo više od toga. Od njega možete da napravite savršeni balzam za kovrdžavu kosu. U kombinaciji sa kokosovim mlekom, grčki jogurt intenzivno dubinski vlaži vašu kosu i popravlja oštećene vlasi. Takođe, ova dva sastoja pomažu u definisanju uvojaka i lakšem raščešljavanju kose.

Foto: Depozit

SASTOJCI ZA BALZAM:

  • 1 kašika grčkog jogurta
  • 1/4 šolje kokosovog mleka
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike meda
  • 4 kapi esencijalnog ulja lavande

Pročitajte još: Zašto je PLAVA KOSA – ŽUTA? Ovo je odgovor

PRIPREMA:

Pomešati sve sastojke u manjoj posudi. Podeliti kosu na više delova radi lakšeg nanošenja balzama. Nanositi balzam od korena kose, celom dužinom sve do vrhova. Kada potrošite svu količinu, sakupite kosu i stavite preko nje kapu za tuširanje. Ostavite da deluje najmanje 45 minuta. Isperite potom temeljno mlakom vodom i blagim šamponom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.