· · Komentari: 0
nega

Prirodna rešenja za SUVU KOSU tokom zime

Tokom zimskih meseci još su veće šanse da osetite kako ona deluje beživotno i krhko.

1607852472_Depositphotos_52498471_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Zašto se to dešava? Problem je u vlažnosti vazduha u prostorijama, usled grejanja koje dolazi putem radijatora. Takođe male su šanse da vašu kosu, naročito ako je duga u zimskom periodu sušite na prirodan način, odnosno bez fena. Kada se zbroje ova dva glavna faktora, rezultat je suva i lomljiva kosa.

Takođe toj jednačini morate da dodate i činjenicu da farbate svoju kosu, koristite peglu za kosu kao i druge preparate za stilizovanje. Da bi sve to hrabro podnela, bilo leti ili zimi, morate svojoj kosi obezbediti vlažnost. Ovog puta donosimo vam prirodna rešenja za problem u obliku suve kose. Najbolje od svega je što se tajni sastojci za negu vaše suve kose nalaze u vašoj kuhinji. Redovna hidratacija kose je neohodna jer se prirodni nivoi vlage kose menjaju s promenom godišnjih doba, što znači da je vaša kosa "više žedna" tokom zime nego što biste mogli i da pretpostavite.

Pročitajte još: Kako efikasno PRIKRITI PODOČNJAKE: Postoji više rešenja

Kokosovo ulje

Hidrantna svojstva kokosovog ulja sprečavaju gubitak proteina iz niti kose nakon svakog pranja. Zahvaljujući njemu kosa ostaje glatka na dodir, meka i sjajna. Dovoljna je trećina šolje kokosovog ulja naneta na vlasište i duž kose, i nežno umasirana, da bi vaša kosa dobila neohodnu vlagu. Sat vremena je potrebno da ga ostavite na kosi a potom da isperete blagim šamponom. Po potrebi možete ovaj postupak ponavljati dva puta nedeljno.

Foto: Deposit

Banana i maslinovo ulje

I banana i maslinovo ulje imaju izuzetna hidratantna svojstva. U kombinaciji ova dva sastojka dubinski hidriraju kosu, čineći je mekom i snažnom. Za ovu masku biće vam potrebna jedna zrela banana i dve kašičice maslinovog ulja. Kada pomešate sastojke nanesite smesu na vlažnu kosu i na teme glave. Ostavite da deluje oko 20 minuta i isperite blagim šamponom. Jednom nedeljno je potrebno da primenjujete ovaj postupak.

Pročitajte još: Ako OVO budete radile svakog jutra, muškarci će POLUDETI ZA VAMA!

Seme bundeve i med

Med ima izvrsna hidratantna svojstva i primenjuje se često u formulama balzama za kosu, baš zbog toga. Seme bundeve s druge strane sprečava opadanje kose, koje se često dešava kada je ona previše suva i oštećena. Ovde dve namirnice čine izuzetan par protiv suve kose. Potrebna će vam biti jedna kašika ulja bundevinog semena i dve kašičice meda. Sastojke pomešati i naneti na mokru kosu. Ostaviti da deluje oko 20 minuta i isprati blagim šamponom. Ovo možete da primenjujete jednom nedeljno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.