Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Направите природни балзам! Права ствар за КОВРЏАВУ КОСУ током зиме

Свака особа која има коврџаву косу рећи ће вам да је брига о њој нешто попут бриге о малом детету.

1608017710_Depositphotos_14899251_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Морате константно да је негујете, опходите се према њој са великом пажњом и да будете доследни, јер вам врло лако може узвратити у нежељеном правцу.

Два главна проблема на која се жале жене које имају коврџаву косу је брзо и лако исушивање и мршење власи. Обе ове ствари се дешавају јер ваше коврџе делују као природна препрека природном уљу са власишта које путује дужином ваше косе.

Прочитајте још: Природна решења за СУВУ КОСУ током зиме

Када је коса било равна или коврџава, исувише сува потребна јој је тренутна хидратација односно влажење. Ако имате проблема са сувом коврџавом косом сигурно сте до сад испробали мноштво куповних козметичких препарата који су намењени хидратацији косе.

Међутим многи од њих садрже хемикалије које могу дугорочно нанети коси више штете него користи. Питате се, која је алтернатива? Кућни производи на негу косе. Природни балзами које можете сами направити у кућним условима много су кориснији за вашу косу од козметичких препарата.

Прочитајте још: Сречите ИСПУЦАЛЕ КРАЈЕВЕ: Савети уз које ће коса бити негована

БАЛЗАМ ОД ГРЧКОГ ЈОГУРТА И КОКОСВОГ МЛЕКА

Грчки јогурт је једна од оних освежавајућих намирница које чине ваш доручак савршеним. Међутим, он је много више од тога. Од њега можете да направите савршени балзам за коврџаву косу. У комбинацији са кокосовим млеком, грчки јогурт интензивно дубински влажи вашу косу и поправља оштећене власи. Такође, ова два састоја помажу у дефинисању увојака и лакшем рашчешљавању косе.

Фото: Депозит

САСТОЈЦИ ЗА БАЛЗАМ:

  • 1 кашика грчког јогурта
  • 1/4 шоље кокосовог млека
  • 1 кашика кокосовог уља
  • 2 кашике меда
  • 4 капи есенцијалног уља лаванде

Прочитајте још: Зашто је ПЛАВА КОСА – ЖУТА? Ово је одговор

ПРИПРЕМА:

Помешати све састојке у мањој посуди. Поделити косу на више делова ради лакшег наношења балзама. Наносити балзам од корена косе, целом дужином све до врхова. Када потрошите сву количину, сакупите косу и ставите преко ње капу за туширање. Оставите да делује најмање 45 минута. Исперите потом темељно млаком водом и благим шампоном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas