Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Nemojte se brinuti: Ovo su mogući razlozi zbog kojih ostajete BEZ DAHA kada se penjete stepenicama

Ne brinite, događa se i onima koji su fizički aktivni.

1607505811_Depositphotos_185808492_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Odlučili ste da idete peške umesto da uđete u lift. Međutim, dok ste se popeli na željeni sprat, ostali ste bez daha i osećate se umorno.

Niste jedini, ovo se događa i ljudima koji su fizički aktivni. Pre nego što započnemo bilo kakav trening, trebalo bi da se zagrejemo. Zagrevanjem aktiviramo mišiće, povećavamo protok krvi i kiseonika, te smanjujemo rizik od nezeljenih efekata. 

Pročitajte još: Evo šta MESEC ROĐENJA otkriva o vašem ZDRAVLJU

Pre penjanja na stepenice se retko ko zagreje, i na taj način iz faze odmora odmah prelazimo u fizičku aktivnost.

Telo oseća opterećenje i počne ubrzanije da radi, kako bi se u kratkom vremenskom periodu dobavilo više kiseonika u mušiće. Puls je ubrzan i to je razlog što ostajemo bez daha.

Pročitajte još: NAUKA IMA NOVI TRIK: Otkriven način pomoću kog možemo biti PAMETNIJI!

Ovaj oblik dobijanja energije se zove i alaktatni ili fosfageni, a korisite se u trenucima kada mišići koriste veću energiju kako bi uradili kratke, ali intenzivnije aktivnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas