· · Komentari: 0
SAVETI

Ako ga pravilno koristite, običan LIMUN može da izleči PET bolesti, evo i kojih

Osim dobro poznate limunade, postoji još mnogo lekovitih napitaka od limuna: sa đumbirom, peršunom, jabukama, maslinovim uljem, belim lukom, za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma, protiv virusa, a istraživanja pokazuju čak i za lečenje najtežih bolesti...

depositphotos_165348226-stock-photo-lemonade-and-ingredients-for-its.jpg

Limun štiti od mnogih bolesti i povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, kardiovaskularnog i nervnog sistema.

Pročitajte još: Imate problem sa NEPRIJATNIM MIRISOM STOPALA? Umesto skupih krema probajte PRIRODNA REŠENJA

Lekoviti su i unutrašnjost ploda i kora. Ima snažno antibakterijskog delovanje, a kora brzo reguliše krvni pritisak i deluje protiv stresa. Ukoliko imate neki od ovih problema probajte da se izlečite limunom:

Bolje varenje

Mlaka voda sa limunom pomaže dobrom varenju, detoksikaciji jetre, lepšem izgledu kože, smanjuje probleme sa respiratornim organima, smanjuje bolove u telu, pomaže mršavljenju. Za bolje varenje iscedite sok od dva limuna u čašu mlake vode, pa dodajte i narendajte koru jednog limuna. Ovo piće balansira i kiselost u stomaku.

Za zdravo srce

Za dobro zdravlje srca i protiv upala, pripremite napitak sa jabukom i đumbirom: komadić đumbira, četiri jabuke, čašu vode i jedan oljušteni limun stavite u blender i izmiksajte, zasladite medom ili steviom i ukrasite listićima sveže nane.

Dijetalni čaj
Kašiku cimeta prelijte sa 250ml vrele vode, ostavite nekoliko minuta da se ohladi, pa dodajte dve kašike meda i sok od jednog limuna. Promešajte i popijte. Ovaj napitak je odličan za mršavljenje.

Protiv holesterola

Peršun stimuliše cirkulaciju krvi, a pomešan sa sokom od limuna daje napitak koji povišeni holesterol dovodi u normalu. Prokuvajte litar i po vode, ostavite da se ohladi pa iseckajte kilogram opranog limuna i tri vezice peršuna i sve pomešajte. Ostavite poklopljeno u frižideru 24 sata pa izmiksajte. Čuva se na hladnom mestu i uzima se oko 100ml dnevno.

Čuvar od virusa

Oko 80 cvetova zove potopite u vodu, ostavite da stoji jedan sat, izvadite i stavite u drugu posudu pa prelijte sa 8l vode, dodajte 1kg mlevenog limuna i ostavite 24 sata da odstoji. Procedite dobro, dodajte 3,5kg šećera, pet limuntusa i ostavite 12 sati uz povremeno mešanje. Sipajte u staklene flaše, dobro zatvorite i ostavite na hladno i tamno mesto. Ovaj napitak je dobro napraviti u jeku cvetanja zove i sačuvati ga za zimu jer zbog vitamina C brani telo od virusa, gripa i prehlade.

Pročitajte još: Celulit nije samo estetski problem! Dobro obratite pažnju, jer iza svega može da se krije DIJABETES

Detoks

Limun je odličan alkalizator i pomaže telu da se oslobodi toksina, što dobro dođe posle zimskih meseci i praznika. Napitak od limuna je dobar i protiv umora i najbolje je da ga popijete ujutru jer će tako da probudi imuni sistem. Pomešajte sok od jednog limuna, kašičicu meda, po prstohvat karanfilića i đumbira i prelijte šoljom vrele vode. Ulepšajte komadićima limuna na vrhu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.