Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ако га правилно користите, обичан ЛИМУН може да излечи ПЕТ болести, ево и којих

Осим добро познате лимунаде, постоји још много лековитих напитака од лимуна: са ђумбиром, першуном, јабукама, маслиновим уљем, белим луком, за детоксикацију, убрзавање метаболизма, против вируса, а истраживања показују чак и за лечење најтежих болести...

depositphotos_165348226-stock-photo-lemonade-and-ingredients-for-its.jpg
Oglas

Лимун штити од многих болести и повољно делује на рад јетре, црева, желуца, имуног, кардиоваскуларног и нервног система.

Прочитајте још: Имате проблем са НЕПРИЈАТНИМ МИРИСОМ СТОПАЛА? Уместо скупих крема пробајте ПРИРОДНА РЕШЕЊА

Лековити су и унутрашњост плода и кора. Има снажно антибактеријског деловање, а кора брзо регулише крвни притисак и делује против стреса. Уколико имате неки од ових проблема пробајте да се излечите лимуном:

Боље варење

Млака вода са лимуном помаже добром варењу, детоксикацији јетре, лепшем изгледу коже, смањује проблеме са респираторним органима, смањује болове у телу, помаже мршављењу. За боље варење исцедите сок од два лимуна у чашу млаке воде, па додајте и нарендајте кору једног лимуна. Ово пиће балансира и киселост у стомаку.

За здраво срце

За добро здравље срца и против упала, припремите напитак са јабуком и ђумбиром: комадић ђумбира, четири јабуке, чашу воде и један ољуштени лимун ставите у блендер и измиксајте, засладите медом или стевиом и украсите листићима свеже нане.

Дијетални чај
Кашику цимета прелијте са 250мл вреле воде, оставите неколико минута да се охлади, па додајте две кашике меда и сок од једног лимуна. Промешајте и попијте. Овај напитак је одличан за мршављење.

Против холестерола

Першун стимулише циркулацију крви, а помешан са соком од лимуна даје напитак који повишени холестерол доводи у нормалу. Прокувајте литар и по воде, оставите да се охлади па исецкајте килограм опраног лимуна и три везице першуна и све помешајте. Оставите поклопљено у фрижидеру 24 сата па измиксајте. Чува се на хладном месту и узима се око 100мл дневно.

Чувар од вируса

Око 80 цветова зове потопите у воду, оставите да стоји један сат, извадите и ставите у другу посуду па прелијте са 8л воде, додајте 1кг млевеног лимуна и оставите 24 сата да одстоји. Процедите добро, додајте 3,5кг шећера, пет лимунтуса и оставите 12 сати уз повремено мешање. Сипајте у стаклене флаше, добро затворите и оставите на хладно и тамно место. Овај напитак је добро направити у јеку цветања зове и сачувати га за зиму јер због витамина Ц брани тело од вируса, грипа и прехладе.

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС

Детокс

Лимун је одличан алкализатор и помаже телу да се ослободи токсина, што добро дође после зимских месеци и празника. Напитак од лимуна је добар и против умора и најбоље је да га попијете ујутру јер ће тако да пробуди имуни систем. Помешајте сок од једног лимуна, кашичицу меда, по прстохват каранфилића и ђумбира и прелијте шољом вреле воде. Улепшајте комадићима лимуна на врху.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas