Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

OPERITE kosu PRE farbanja! Ovi TRIKOVI eksperata će vam pomoći da se uspešno OFARBATE kod KUĆE

Otkrivamo male tajne velikih majstora koje će ti sačuvati i vreme i novac

1618833671_kosa.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Mnoge je pandemija korone naterala da se sami ofarbaju kod kuće, iako im to nikada nije padalo na pamet, jer su taj problem rešavali kod frizera.

S obzirom da su radnje ovih zanatlija tokom godine dugo bile zatvorene, mnogi su latili četkicu u svoje ruke.

Kako bi misija kompletno uspela, ako to radite i dalje, evo par saveta koji će vam umnogome koristiti.

Farbajte samo koren

Mislimo na svež, prirodan izrastak. Konstantno farbanje cele dužine kose (naročito krajeva) oštećuje kosu, čini je suvom, lako lomljivom, a boja se na tim delovima više zadržava pa može biti previše intenzivna. Zato ne zaboravite da redovno koristite balzam koji će negovati ovu problematičnu regiju.

Radite po sekcijama

Prvo izdvojite po jedan deblji deo kose napred iznad ušiju sa svake strane, a zatim ostatak kose pozadi na dva dela (celu kosu na ukupno 4 dela). Posle toga puštajte jedan po jedan da bi lakše i ravnomernije naneli boju.

Kupite dve kutije farbe

Ako imate dugačku ili previše gustu kosu, osigurajte se sa dve kutije farbe kako ne bi na pola posla morali da trčite do prodavnice.

Počinjati farbanje na neopranoj kosi

Ostaci proizvoda za kosu poput balzama koji se ne ispiraju i laka za kosu mogu sprečiti apsorpciju farbe. Zato operite kosu pre farbanja.

Pokušavati da previše posvetlite kosu

Posvetljivanje više od pet nijansi zahteva pomoć profesionalca. Zato nemojte previše eksperimentisati ako želite drastičnu promenu.

Prvo namažite nekoliko manjih pramenova da vidite kako će primiti boju. Tek kad to proverite, možete nastaviti dalje.

Prati kosu odmah posle farbanja

Sačekaj barem 48 sati. Toliko je vremena potrebno da pore u vlasima „zaključaju“ boju, što će sprečiti da ona izbledi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas