· · Komentari: 0
PAŽLJIVO

Oprez: Ovo je NAJNEZDRAVIJA namirnica, a svakodnevno je koristite

Niste u pravu ako vam se čini da je šećer najnezdravija hrana koju konzumirate.

1618496229_Depositphotos_78237582_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Istraživanja objavljena u časopisu Plus One, kažu da je najnezdravija namirnica dugo znano sojino ulje.

Najgore od svega je što se sojino ulje nalazi u skoro svakoj namirnici prerađenoj od soje i drugih proizvoda.

Okrenite poleđinu vašeg proizvoda na onim najnezdravijim pisaće dodaci: Sojino ulje itd.

Pročitajte još: POST je zdrav, jer regeneriše ćelije, snižavaju pritisak i čine još jednu fantastičnu uslugu organizmu

Naučnici su hranili miševe hranom koja sadrži 40 posto masti. Jedna grupa miševa dobijala je zasićene masti iz kokosovog ulja dok je druga grupa životinja hranjena nezasićenim mastima uglavnom iz semena soje. Miševima su još davane dve verzije hrane bogate mastima uz dodatak fruktoze.

Foto: Depozit

- Na kilaži su najviše dobili oni koji su jeli hranu sa sojinim uljem, devet posto više nego miševi koji su jeli masnu hranu sa fruktozom, a čak 25 posto više nego oni koji se jeli masti iz kokosovog ulja.

Pročitajte još: LEKOVITI brazilski orah: Povoljno utiče na rad ŠTITNE ŽLEZDE, ali zašto se konzumiraju samo dva komada dnevno?!

Miševi na sojinom ulju imali su masniju jetru i razvili su veću rezistenciju na insulin, oba stanja pretećeg dijabetesa i metabolitičkog sindroma - navode naučnici.

Ovo je iznenađujuće otkriće jer se generalno smatra da su nezasićene masne kiseline, kao one iz sojinog ulja, zdrave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.