· · Komentari: 1
ZANIMLJIVO

Otkrivena tajna posle 25 godina: Evo kako je nastao tekst za pesmu "Bolje biti pijan nego star"

Jedna je od najomiljenijih pesama mnogim generacijama

1614866198_sasa-losic.jpg
Foto: Youtube printscreen / TRENDING

Plavi orkestar u svojoj karijeri snimio je pregršt hitova, a pesma "Bolje biti pijan nego star", mnogima je autobiografska, ipak, za nastanak ove pesme konačno je otkrivena tajna.

Pročitajte još: Zdravko Čolić je odbio da snimi ovu pesmu, a ona je postala VELIKI HIT!

Ova numera nastala je 1985. godine, a frontmen grupe Plavi orkestar, Saša Lošić, prvi put je otkrio, kako je zapravo nastao tekst za ovu numeru, jer je posle nekoliko decenija uočio nelogičnosti koje su snimili u pesmi, ali za to postoji opravdan razlog, jer je Loša pod dejstvom alkohola pisao i snimao pesmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sasa Losic Losa (@sa_sa1192)

- Nastala je nakon ljubavnog poraza, jedna devojka je htela da me ošiša, to je bio povod da se vidimo, tada je rekla, čekaj me na tramvajskoj stanici pored gimnazije, ali ona se nije pojavila. Otišao sam u jedan kafić i kažu mi da su smo se tad baš napili, ja se toga ne sećam, ali su mi govorili, da sam često podizao čašu piva i govorio "Bolje biti pijan nego star. Ostalo mi je to negde u podsvesti da bi to bio baš dobar refren - izjavio je loša u jednoj emisiji i dodao  da pesma ima mnogo nelogičnost, ali da je to uvideo tek 25 godina kasnije.

- Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje i logike. A ljudima je svejedno - zaključio je pevač.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.