Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Jedan glumac je umalo poginuo tokom snimanja: Ovo sigurno niste znali o filmu LAJANJE NA ZVEZDE, otkrivena velika tajna (VIDEO)

Film koji mnoge generacije obožavaju

1602492245_lajanje-na-zvezde-1.jpg
Foto: Youtube printscreen/RTS
Oglas

Dogodovštine maturanata gimnazije koje su svakome bliske, snimljene prema knjizi "Lajanje na zvezde" Milovana Vitezovića u režiji Zdravka Šotre. Ovo ostvarenje spada u grupu naših najboljih filmova, čije se replike i dana danas izgovaraju, iako je prošlo više od dve decenije od prvog emitovanja.

Pročitajte još: Takmičarka ZVEZDE GRANDA se oglasila prvi put nakon odustajanja iz takmičenja: Evo šta je rekla o napadu koji je doživela od pojedinih članova žirija (VIDEO)

Domaći filmovi, posebno u poslednjih nekoliko godina, puni su nasilja i psoviki, a "Lajanje na zvezde" je upravo poseban zbog toga.  Pored brojnih šaljivih rečenica koje su bliske svim generacijama, u filmu ne može da se čuje nijedna psovka.  Nakon premijere filma, kritičar je izašao pred publiku i novinare i rekao:

- Moje ime nemojte da spominjete, ali ću vam ovo reći. "Lajanje na zvezde" treba da ostane za sve generacije jer je bez psovki, bez golotinje, nema političara. U njemu ne možete da vidite teške scene ili nasilje. Lepo spakovan sa određenom dozom humora - rekao je ovaj kritičar.

Tokom snimanja umalo nije došlo i do velike tragedije, kada je Nikola Đuričko, koji je tumačio lik Tupe, umalo poginuo, jer je hteo da što vernije odigra trku sa vozom. Oglušio  se o znak ekipe, da se skloni sa šina kada voz nailazi. Počeo je da trči, a onda se sapleo i pao.

Pročitajte još: OVAJ POLITIČAR je bio Brenina VELIKA LJUBAV: NJemu je posvetila pesmu "Miki, Miki moj"

- Okliznuo se i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav. Naravno, prekinuli smo snimanje, tresao sam se od straha - rekao je jednom prilikom direktor fotografije Veselko Krčmar.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas