· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Ovo sigurno NISTE ZNALI o filmu "MARATONCI TRČE POČASNI KRUG" (VIDEO)

Kultni film krije neke tajne

1601297637_maratonci.jpg
Foto: Dailymotion printscreen /Maratonci trce pocasni krug

"Maroatonci trče počasni krug", definitivno je jedan od najkultnijih filmova domaće kinematografije. Replike se i dalje citaruju, ali postoji i nekoliko zanimljivih činjenica koje niste znali.

Pročitajte još:  Preminuo Goran Paskaljević

- Autora filma je tadašnja vlast podsećala na pogrebno preduzeće, a nakon smrti čuvenog Pantelije, koji je navodno predstavljao Tita, osnivača pogrebnog preduzeća Dugo konačište, naslednici kreću u borbu oko podele imovine. 

  Nekoliko scena izbačeno je iz filma, iako u to vreme nije postojala cenzura. Prva verzija filma, bila je čak i zabranjena. 

-  Iz filma je izbačena još jedna scena koja bi gledaocima dala pravu sliku o ulozi služavke Olje u porodici Topalović, koju je igrala Melita Bihali. Ona porodici nije služila samo za održavanje domaćinstva, već i za seks, pa je scena koja je u sceni koja je izbačena, Laki  ulazi u sobu i zatiče svog dedu Aksentija u krevetu sa služavkom Oljom i govori: Šta to radiš, večeras je moj red! Zbog nesuglasica Melite Bihali i snimatelja Bože Nikolića, taj deo je obrisan iz filma.

-  Prema originalnom scenariju starost članova porodice Topalović je:  Pantelija: 150 godina, Maksimilijan: 126, Aksentije: 102, Milutin: 79, Laki: 44, Mirko: 24.

-. Inspiracija za lik Đenke, koga je igrao Bora Todorovič, bio je predratni snimatelj Kosta Novaković koji je ujedno bio stručnjak za erotski film. NJegov studio se nalazio u Kursulinoj ulici i najčešće su ga posećivale devojke iz bogatih porodica koje bi želele da postanu popularne, a on ih je fotografisao gole. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.