Oglas
· · Komentari: 0

OVO su najlepša izletišta oko BEOGRADA: Spakujte se i iskoristite dan, oduševiće vas LEPOTA PRIRODE! (FOTO)

Iskoristite lepe dane

1619253552_zabran.JPG
Foto: YoutubePrintscreen
Oglas

I kad god poželite da pobegnete iz Beograda, pa makar to bilo i za vikend, neka vam uvek bude na umu, da baš u Beogradu postoji pregršt mesta, na kojima možda nikada niste bili, a priroda je bogovska. 

Predstavljamo vam neke od njih, gde ćete uživati sa prijateljima, porodicom ili čak i sami. 

Zabran

Na 20 kilometara od Beograda, 40 hektara prelepe prirode koju je država pre sedam godina stavila pod zaštitu. Zabran je omiljeno izletište mnogih Obrenovčana i Beograđana.

Kakvi god da su vam turistički afiniteti, ovde ćete naći nešto za sebe.

Uređena obala Save, sa šljunkovitom plažom i ležaljkama, trim staza za šetače i bicikliste, veštačka stena za penjanje, a sada je tu i Avantura park za najmlađe posetioce.

Stepin Lug

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojša Kosijer (@nkosijer)

 Na samo 13 kilometara od centra grada, ušuškana između opština Voždovac i Zvezdara, skriva se jedna od najlepših gradskih prirodnih oaza, šuma Stepin lug, ranije poznata i kao Titov gaj. Smeštena na padini sa koje, kroz izukrštana stabla bagrema, belog jasena, javora, hrasta... puca pogled ka autoputu, mogla bi da bude izletište popularno poput Košutnjaka.

Bela reka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra (@alexiva90)

Jezero Bela reka nalazi se u podavalskom selu Ripanj, na beogradskoj opštini Voždovac. Iako se nalazi u samom podnožju Avale, daleko je od očiju izletnika i drugih slučajnih namernika. Zbog svog ušuškanog položaja ne može se videti ni sa avalskog tornja.

Do Bele reke se može stići i sa Ibarske magistrale, ali je najlakše ako od centra Beograda idete avalskim putem. Posle semafora na skretanju za Avalu odnosno Pinosavu, nastavite još nekoliko stotina metara ka Ralji, a onda skrenete poludesno ka Ripnju. Dalje put vodi nizbrdo, nekoliko kilometara ka podnožju Avale, pored starog rudnika žive… Na kraju nizbrdice, na raskrsnici pored prodavnice i autobuske stanice, skreće se desno, ka pruzi i ripanjskom zaseoku Bela reka. A onda je najbolje pitati meštane za pravac – ne postoji nikakva tabla da se u blizini nalazi nekakvo jezero.

Duboki potok

 

Duboki potok ili Barajevsko jezero se nalazi na teritoriji opštine Barajevo, i od centra Beograda je udaljeno oko 30 kilometara. Jezero je nastalo izgradnjom brane 1991. godine, dugačko je 800, a široko oko 100 metara, a vodom ga snabdevaju sedam potoka.

Takođe, postoje i dva manja jezera koji služe kao taložnici.

Pored jezera postoji parking, a ovo odredište je zanimljivo i biciklistima koji voze duže relacije. Oko jezera se može šetati. Pecanje je dozvoljeno, ali se mora kupiti odgovarajuća dozvola.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas