Oglas
· · Komentari: 0
STOPALA

Prokuvajte OVAJ čaj i stavite na plik: Nestaće kao magijom!

Da biste izbegli ove komplikacije predlažemo vam nekoliko jednostavnih saveta kako možete da ubrzate zaceljenje žulja i pomognete koži da se što pre izravna.

1618831024_Depositphotos_74115107_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Bez obzira da li je žulj na ruci ili stopalu, on može značajno da ometa normalne, svakodnevne aktivnosti. Osim toga njegovo zaceljenje, ukoliko je veliki ili nije brzo pukao može da potraje, pa čak i da se inficira, a toga smo sad naročito svesni jer mnogi zbog prolećnih radova imaju žuljeve na rukama, a zbog toga što smo udobne čizme zamenili cipelama.

Pročitajte još: Maske su ZLO za kožu, ali lice je neće osetiti ako iskoristite dva preparata

Flaster

Flaster ili hanzaplast smanjuju trenje i štite žulj od nadražujućeg kontakta. Uz to dobra je i barijera da ne dođe do infekcije. Međutim, važno je na koji način stavljate flaster. Neophodno je kada ga stavite da iznad žulja ostane mali "šator", tako što ćete lepljive krajeve hanzaplasta zalepiti malo bliže jedan drugom, dok ćete sredinu sa jastučićem malo odići od plika.

Flaster štiti žulj od nečsitoće!
Pustite da "diše"
Brojni lekari su saglasni da će žulj brže zaceliti ako se ostavi nepokriven u čistom okruženju. Kada ste kod kuće skinite zavoj i omogućite da žulj diše i da se isuši. Da biste se zaštitili od infekcije, nanesite tanak sloj antibakterijske masti, čime ćete ubrzati zarastanje.

Ovakav način stavljanja hanzaplasta omogućava pliku da diše, podstiče zaceljenje, a istovremeno ga štiti od trenja, nečistoće ili čestica koje mogu da prouzrokuju infekciju.

Prokuvane kesice zelenog čaja stavite na plik.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima snažna antiupalna svojstva koja doprinose zaceljenju. Za saniranje žulja potopite tri kesice zelenog čaja u ključalu vodu, potom dodajte kašičicu sode bikarbone.

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

Mešavinu ostavite da se ohladi, pa potpite plik. Ako se žulj nalazi na mestu koje je teško uroniti u tečnost, koristite natopljenu gazu.

Vitamin E

Za žuljeve koji sporo zarastaju i zadebljali su od pomoći može da bude i vitamin E. On ima fantastično delovanje na obnavljanje kože, pošto pomaže ćelijama kože da se brzo oporave, a sprečava i nastajanje ožiljaka.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Vitamin E možete da nabavite u obliku ulja, krema ili kapsula. Ako imate kapsule, jednostavno iscedite njen sadržaj direktno na površinu kože sa žuljevima. Ako imate

Foto: Depozit

Drenaža

Mada ne biste smeli da bušite žulj, bezbedna drenaža može da donese olakšanje. Da biste probušili žulj u kućnim uslovima najpre operite ruke toplom vodom i sapunom. Štapić za uši pokvasite alkoholom i dezinfikujte iglu.

Plik očistite antiseptikom, pa probušite

Plik očistite antiseptikom, zatim polako iglom probušite plik. Pustite da se tečnost potpuno ocedi. Nanesite antibakterijsku mast. Plik prekrijte flasterom ili zavojem.

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

Gel od aloje vere

Gel aloje vere ima antiupalna svojstva, pa će zato smanjiti crvenilo i otok koji izaziva bol. Studije su dokazale da je aloja vera delotvorna kao tradicionalni lek za lečenje opekotina drugog i trećeg stepena, što je čini odličnim prirodnim lekom za žuljeve.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas