Oglas
· · Komentari: 0

Pet znakova koji ukazuju na to da nosite POGREŠAN broj obuće: Vreme je da prestanete da trpite bolove i žuljeve

Signali koji ukazuju na to da ne nosite odgovarajuću obuću

1695126348_Foto-Shutterstock-zuljevi.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Koliko vam se puta desilo da trpite bolove i žuljeve, jer ni po koju cenu ne želite da odustanete od obuće koja vam se toliko dopada? Mnoge dame nisu ni svesne koliko tesne ili prevelike cipele mogu da štete stopalima i celokupnom držanju tela. Stručnjaci kažu da ovaj, možda naizgled bezazlen, bol može da dovede i do deformiteta kičmenog stuba, pa zato obratite pažnju kakve cipele nosite. Pogledajte koji su to signali koji vas upozoravaju da nosite pogrešnu obuću.

1. Nosite isti broj cipela od srednje škole

Vremenom luk stopala postepeno pada, zbog čega se stopalo širi. Prirodno je da nosite jedan ili dva broja veće cipele kako počnete da starite. Zato se preporučuje da jednom godišnje izmerite stopalo.

2. Prsti dodiruju vrh cipela

Između prstiju i vrha cipela treba da postoji malo prostora da biste mogli da mrdate prstima. Tokom dana noge nateknu, pa cipela koja vam je ujutru dobre veličine uveče postaje tesna. Zato je važno da cipele kupujete kasnije po podne kada su vam stopala "najveća".

3. Bole vas mišići s unutrašnje strane stopala

Ako vas na kraju dana bole mišići s unutrašnje strane stopala, to je znak da vam je obuća velika. Prevelike cipele ne pružaju dovoljnu potporu, pri čemu se mišići na dnu stopala stežu svakim korakom kako biste luk stopala zadržali gore. To instinktivno naprezanje sprečava da cipela ne spadne s noge ili da ne "igra" oko stopala.

4. Imate žuljeve, zadebljanja i oštećenja na noktima

Možda vam je cipela preuska, odnosno pretesna na određenim delovima. Pritisak koji cipela stvara na stopalo dovodi do zadebljanja na koži, što rezultira bolnim žuljevima, čukljevima i uraslim noktima. U tom slučaju preporučuje se da cipele proširite ili ih zamenite za udobniji model.

5. Nosite pohabane patike ili cipele

Cipele se najviše troše hodanjem, a obuća koja se previše "istrošila" više ne pruža dobru potporu. Znaci koji upućuju na to da vam je potrebna nova obuća jesu preveliki nabori na cipelama kao i naginjanje cipela nalevo ili nadesno kada ih stavite na ravnu površinu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas