Oglas
· · Komentari: 0

Kao u salonu: Šest koraka za savršen pedikir kod kuće - Za glatku i hidriranu kožu na stopalima

Obezbedite sebi tretman poput onog u salonu

1691569116_shutterstock_1513578062.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pošto su u ovo doba godine kozmetički saloni uglavnom puni i teško je da zakažete termin koji vama odgovara, pedkir možete uraditi i sami kod kuće. Ovo je šest koraka koje treba da pratite i vaša stopala će izgledati kao da ste izašli iz salona.

Nakvasite stopala

apočnite svoj kućni ritual s opuštajućim umakanjem stopala u vodu. Napunite posudu toplom vodom i dodajte malo morske soli i nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru. Nekoliko minuta opuštanja u ovoj blagotvornoj kupki će omogućiti vašoj koži da omekša, a vama da se osećate opušteno.

Turpija za stopala

Turpija je odličan alat za održavanje stopala, posebno ako želite da tretman odradite brzo, efikasno i bez kvašenja stopala. Kod odabira turpije, preporučuje se da bude srednje grubosti, pogotovo ako nemate iskustva sa korišćenjem ovog alata. Laganim i kružnim pokretima prelazite njome preko jabučica i drugih delova stopala, gde su ona najgrublja. Ukoliko imate žuljeve, više pažnje posvetite tim delovima.

Piling 

Leto donosi često nošenje otvorenih cipela, pa je važno da vaša stopala budu glatka i mekana. Odaberite nežan piling za stopala i nanesite ga na vlažnu kožu. Blagim kružnim pokretima masirajte stopala kako biste uklonili mrtvu kožu, a uz to podstičete i cirkulaciju. Ovaj korak je najbitniji, jer time sprečavate da se kasnije stvara mrtva koža na stopalima. Ne morate nužno koristiti samo piling koji je namenjen stopalima, moguće je koristiti bilo koji piling za kožu. 

Sređivanje noktiju

Skraćivanje i oblikovanje noktiju ključni su koraci za negu. Koristite kvalitetne makaze ili grickalicu kako biste precizno skratili nokte, a potom oblikujte njihov rub turpijom. Turpijajte ih tako da budu ravni s blagim zaobljenjem kako biste sprečili urastanje noktiju.

Nega zanoktica

Nakon što ste uredili nokte, posvetite pažnju zanokticama. Nanesite malo ulja za zanoktice i nežno ih gurajte prema nazad, koristeći drvenu ili metalnu špatulu. Ovo će vašim noktima dati lep i negovan izgled. Nakon toga možete pristupiti lakiranju noktiju, kako biste dobili potpun izgled.

Hidratacija

Nakon što ste završili sa pilingom i uređivanjem noktiju, kao i u svakoj rutini za negu kože, vreme je za hidrataciju. Nanesite bogatu hidratantnu kremu ili losion na cela stopala, posebno na pete i područje oko prstiju. Redovna hidratacija će održati vašu kožu mekom i glatkom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas