· · Komentari: 0
DECA

Razlozi zbog kojih se bebe probude čim ih ispustite iz naručja?

Većina to odmah povezuje sa navikom beba na držanje, ali stvarni razlozi su potpuno drugačiji.

1607358854_Depositphotos_311956228_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Uspavane bebe su najlepši prizor, ali samo roditelji znaju koliko borbe je potrebno da bi ih uspavali - od ljuljanja, nošenja i otpevanih pesmica, da bi se one probudila odmah nakon što ih stavite u krevetac.

Osim prigušenih svetala, bebe imaju veliku korist od masaže koja će sigurno pomoći pri bržem uspavljivanju. Nežna masaža utiče na to da dete ima manje smetnje pri spavanju, što utiče i na majčin kvalitetniji san.

Pročitajte još: Pustite decu da se isprljaju! Postoji DOBAR RAZLOG!

Nedovoljna fizička aktivnost se odnosi na bebe stare nekoliko nedelja. Tako bi bebe trebale da leže na stomaku čime razvijaju mišiće leđa i vrata. Vreme koje bebe provode na stomaku može da utiče na to koliko dugo one spavaju noću. 

Bebe koje imaju ove rane fizičke aktivnosti noću duže i mirnije spavaju.

Pročitajte još: Da li znate koliko čaša VODE dnevno treba da popije dete?

Roditelji bi trebalo da počnu sa učenjem beba starih svega nekoliko nedelja o dobrim navikama spavanja. Stoga, već sat vremena pre spavanja, smanjite jačinu svetla i sve aktivnosti kako bi dete shvatilo razliku između dana i noći.

Pedijatri tvrde da su promene u načinu spavanja bebe tipične i da se to zove "regresija spavanja"

Pročitajte još: Stara tegla i ŠIŠARKA iz parka: Ulepšajte deci subotnje popodne

Bebe sa četiri meseca imaju svoj prvi razvojni skok i u tom trenutku će početi da spavaju drugačije nego onda kada su bile novorođenčadi. Ono čemu ih podučavate u ovoj fazi, među kojima su i dobre i loše stvari, su zapravo osnove životnih navika deteta tokom sna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.