Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

Rusi su zbog PELJMENA spremni da ubiju, jer im je bez njih život nezamisliv! (FOTO)

Peljmeni su tradicionalno rusko jelo koje zna da sprema apsolutno svaka domaćica.

1607003032_PeljmenGlavna.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Peljmena možete da napravite više nego što je potrebno za ručak i da ih zamrznete. Testo se pravi na isti način kao i za če burek o čemu smo već pisali:

Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)

Testo Foto: A. M.

Sastojci:

  • 100 grama mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so, biber
  • jaje
  • 100 grama brašna
  • 100 mililitara mleka
  • ulje
  • začini po ukusu
  • sos po ukusu

Priprema:

Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".

Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

Rusi peljmene pune živim mesom pomešanim samo sa malo crnog luka. Međutim, fil je neuporedivo ukusniji kada je prethodno propržen.

Rusi ne dinstaju meso, ali je ovako ukusnije.

Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta dok ne promeni boju. Poklopi se i skloni sa ringle da se malo ohladi.

U Rusiji se jedu  bez sosa, samo sa malo pavlake Foto: A. M.

Testo se razvije oklagijom. Onda se uzme čaša i njome se prave krugovi. Testo pokrijte krpom dok to radite da se ne bi osušilo. Kada napravite krugove u svaku kašikicom sipajte dinstano mleveno meso.

Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati

Peljmeni se kuvaju brzo: čim voda prokuva ubace se i kada isplivaju na površinu - gotovi su. Peljmeni se u Rusiji jedu bez ikakvog sosa i eventualno se kašikom sipa pavlaka. Mi smo navikli na paradajz sos i sa njime se odlično slažu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas