Oglas
· · Komentari: 0

Recept za "LUDO TESTO": Jednostavno se pravi, a može stajati u frižideru danima (VIDEO)

Isprobajte neverovatan recept

1702283770_testo-baka.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za testo koje može stajati u frižideru.

Testo - sastojci:

30 gr kvasca
1 puna kašičica šećera
50 ml ulja
200 ml jogurta
200 ml mleka
650 - 700 gr brašna
1 jaje

Testo - priprema:

U mleku mlakom rastvoriti kvasac i šećer, dodati malo brašna i izmutiti. Ostaviti da nadođe kvasac. Dodati mlak jogurt, ulje, jaje i oko 700 grama brašna. Zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno da odmara 30 minuta na sobnoj temperaturi. Testo moze ići u kesu dobro zatvoreno, pa u frižider na 3-4 dana i praviti od njega šta želite. 

Najbolji su uštipci. Ja sam pola testa ostavila, a od druge poliovine napravila rolnice sa sirom.

200 gr sira i jedno belance izmešati. Žumance ostaviti za premazivanje.

Razvući testo u pravougaonik što tanje, pa ga premazati margarinom i preklapati ga po malo do kraja kao u videu. Malo ga rukama pritisnuti, pa opet izvaljati u pravougaonik. 

Iseći na šire trake, na kraj trake staviti kašičicu sira, saviti, pa pritisnuti testo da sir ne curi i tu iseći. Ako vam je lakše isecite na manje pravougaonike, stavljajte sir, pa preklopite praveći male rolnice. Ređati u pleh, pa pokriti da odmore 20 minuta. Premazati žumancetom i peći na 220 stepeni C oko 25-30 minuta. 

Pokriti krpom. Pratite šta se dešava u rerni - pravo cudo. Rolnice su poludele koliko su narasle. Uživajte!

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas