Oglas
· · Komentari: 0

TAJNA SAVRŠENOG TESTA: Da li treba da koristite svež ili suv kvasac?

Pogledajte u čemu je razlika

1710251968_Foto-Shutterstock-testo.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kvasac, taj čarobni sastojak koji dodaje savršeni ukus pecivima i hlebu, dolazi u dva osnovna oblika – svežem i suvom. Ali, jeste li upoznati sa razlikama između ova dva proizvoda osim njihovog roka trajanja i načina skladištenja?

Sveži kvasac, koji traje samo dve nedelje se mora čuvati u frižideru, i najbolji je izbor kada testo zahteva više ponovnih mešanja jer zadržava oblik i mekoću. Takođe je idealan kada testo treba da odstoji na hladnom mestu. Međutim, treba biti oprezan prilikom rukovanja svežim kvascem, jer je osetljiv na visoke temperature. Ako temperatura vode pređe 45°C, postoji rizik da će kvasac biti „uništen“ i da neće moći da aktivira svoje svojstva kako bi testo naraslo.

S druge strane, suvi kvasac, koji dolazi u prahu i ima duži rok trajanja, može biti praktičniji izbor jer dugo traje, a ipak garantuje uspešno nadošlo testo. Odličan je za pripremu testa koje se čuva u frižideru preko noći i pogodan je za recepte koji ne zahtevaju više ponovnih mešanja.

Iako se oba tipa kvasca mogu koristiti u pripremi testa, njihova razlika leži u roku trajanja, načinu skladištenja i specifičnim karakteristikama koje ih čine idealnim izborom za određene vrste testa.

Koji tip kvasca vi najčešće koristite?

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas