· · Komentari: 0

ISPRAVKA: Viralni "saveti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Naš portal je 22.4.2021. objavio članak pod nazivom Ruska travarka NESTOROVNA: Poštujte 8 jednostavnih pravila i sprečite razvoj MALIGNIH BOLESTI, ali je analiza fekt-čekera dokazala da se ovde radi o pseudonauci, stoga ispravljamo tekst.

1619117022_ruskinja.png
Foto: YouTubeScreenshot/Hotite znatь?Podpisыvaйtesь!

Naime, dubljom analizom teksta o savetima Lidije Nestorovne Surine (biolog, fitoterapeut i travar 40 godina) dolazi se do zaključka da je u pitanju pseudonauka i veoma malo pravih činjenica koje se tiču hrane.

Analiza je pokazala da njena tvrdnja da se možemo razboleti od "mnogo uvozne hrane", jer se u tom slučaju ne možemo prilagoditi uslovima mesta u kome živimo je ocenjena pseudonaukom.

Tvrdnje da oni koji imaju čir moraju da jedu list bokvice svaki dan i da pola čaše mleka sa tri kapi joda leči alergiju je takođe pseudonauka, kao i da aspartam donosi komplikacije za zdravlje što se pokazalo kao netačno.

Stoga se izvinjavamo čitaocima koje smo doveli u zabunu ovim člankom.

Celu analizu pročitajte OVDE.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.