· · Komentari: 0
RUSKI TRAVARI

LIDIJA Surina, ČUVENA travarka sa URALA, kaže: Ako želite DUBOKU STAROST pijte 6 MOĆNIH BILJAKA

Na prvom mestu Lidijine "zlatne šestorke" je ivan čaj, kako kaže "Božije čudo na planeti" bez kojeg ne može da zamisli nijedan dan.

1602856468_AleksandrGonarovLIDIJASURINA.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Aleksandr Gončarov

Lidija Surina, najpoznatija uralska travarka iz tjumenske oblasti u azijskom delu Rusije, slavi svaku biljku na kugli zemaljskoj. Zahvaljujući tome što decenijama svakodnevno koristi biljke da bi održala krepkost tela, ona i sada, u dubokoj starosti osme decenije, može da se kreće podjednako dobro kao i pre dvadeset godina.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

Ova vremešna travarka sama bere lekovito bilje po padinama Urala i svake godine upotpunjuje svoju biljnu riznicu u kojoj je pohranjeno nebrojeno mnogo trava. U njenoj kućnoj apoteci ponekad zavlada i nestašica, međutim, određene biljke moraju uvek da budu "na zalihama".

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

- Ima mnogo korisnih biljaka - kaže Lidija Surina - ali je na mojoj listi najvažnijih i najdražh šest onih koje su mi pomogle da budem zdrava i pokretna, da nemam nikakve bolove i da se radujem životu.

Foto: Depozit
Ako želite duboku starost koristite: ivan čaj, heljdu, ribizle, brezine pupoljke, jelu i pirevinu.

Ivan čaj

Tera nesanicu, neuroze i odličan je u prevenciji onkoloških bolesti.

Čudotvorna heljda

Heljda je poreklom iz centralne Azije, ali je domovina Rusija. Plod heljde je hranljiv i lekovit, a posebno je dobar list koji ima mnogo vitamina, deset puta više nego limun.  Surina savetuje svakodnevno konzumiranje čaja od heljde koji čisti krv, vene i arterije i održava srce zdravim.  Ukoliko se neko poseče ili ima bilo kakvu ranu na telu, na to mesto treba staviti sveži list heljde.

Moćna ribizla
U ruskoj poeziji, crna i crvena ribizla imaju posebno mesto. Obe su izuzetno lekovite. Od lista ribizle kuva se uvarak za lečenje reumatizma i reumatoidnog artritisa, ali se koristi i za alergijske reakcije. List ribizle čuva creva i imunitet. Mali listovi ove biljke leče razne infekcije, a i veoma su ukusni, pa ih u Rusiji piju umesto kafe.

Pročitajte još: ČAŠA ZDRAVLJA sprečava loš zadah, ČUVA ZUBE i kosti

Brezini pupoljci

Nezamislivo je da postoji Rus koji ne koristi brezine pupoljke, jer su najlekovitiji dar prirode. Surina savetuje da se brezini pupoljci sakupe u proleće i potope u votku (ili alkohol) i napravi eliksir dugovečnosti.

Jela čisti krvne sudove.

Nežna jela

Narod Rusije jelu smatra najefikasnijim "čistačem" krvnih sudova. Zdrava je čak i za biljni i životinjski svet oko sebe, pročišćava vazduh, rasteruje parazite.

- Na Altaju sam jela supu od jele koja je prepuna vitamina C - kaže Surina. - Nežna je, meka i prijatna. Uberem njen mali izdanak i stavim ga u čajnik. Može se korititi suv i svež, razlika je samo u tome što suv treba kraće držati u toploj vodi, a svež malo duže, najmanje sat. Taj čaj pijem kako bih pročistila bronhije i da zalečim virus ili kašalj. Bez jele ne mogu da zamislim život.

Kraljica biljaka
Kako kaže ova uralska travarka, pirevina je za nju kraljica svih biljaka, iako je korov. Zahvaljujući pirevini, Surina je izbacila kamen iz bubrega i preporučuje ovu moćnu biljku za unutrašnje organe.

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

- Skupljajte pirevinu na pustim livadama, gde nije zagađena, pijte čaj od nje i vaš pankreas, žuč, bubrezi, jetra, želudac i creva će savršeno funkcionisati - tvrdi Lidija Surina.

Ukoliko neko ne veruje u priče o moćima pirevine, neka obrati pažnju na kućne mačke koje jedu ovu biljku, čime se samo potvrđuje njena lekovitost i delotvornost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.