· · Komentari: 0
JEFTINO

RUSKI recept: BIBERNA voda košta 36 dinara, a topi masti i čisti organizam

Biberna vodica je drveni, istočnjački recept, koji se u Rusiji široko upotrebljava za skidanje kilograma

1618473470_Depositphotos_442357838_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Tradicionalna medicina i preparate za mršavljenje zasniva na biljnoj bazi, čime naše organizam, osim viška masti i kilograma, ne gubi vitamine, ne slabi imunitet, ne gubi energiju već od toga ima i brojne dobrobiti. Biberna voda je jedno od najpoznatijih napitaka koji ubrzava metabolizam, ali istovremeno i jača imunitet, što je od presudne važnosti u vreme pandemije korona virusa.

Pročitajte još: Negativnost utiče na zdravlje i više nego što smo mislili

Ovaj tradicionalni napitak koristi se već stotinama godina unazad, a potiče iz drevne Indije, odakle se vrtoglavo širio širom istočnjačkih zemalja. Danas je u širokoj upotrebi u Rusiji i upravo on je tajna dobrog izgleda Ruskinja, koje pre svega drže do svog zdravlja.

Recept za bibernu vodu
U posudu sipajte 500 ml hladne vode i dodajte dve kašičice bibera u prahu. Pustite vodu sa biberom da proključa na srednje jakoj temperaturi i tada dodajte malo soli.Procedite vodu i konzumirajte dok je naoitak još topao.
Biber voda je voda koaj može da se pije bez ograničenja.

Biberna voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati bez nekih nus pojava i ograničenja, ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam.

Kako je ovo piće začinjeno na prirodan način, telo će sagoreti značajan broj kalorija u vrlo kratkom roku. Naime, njegova spoljašnjost sadrži snažne hranljive materije koje eliminišu masne ćelije.

Podstiče znojenje i izbacivanje toksina.
Topi masti
Prema poslednjim istraživanjima, paprena voda se pokazala kao vrlo moćno sredstvo za razgradnju masnih naslaga. Osim što pomaže kod mršavljenja, pomaže u izgradnji jakog imuniteta, a takođe leči i bolesti poput dijabetesa.

I ne samo to, biber može da podstakne znojenje kao i mokrenje, a na taj način se izbacuju toksini iz tela. Znojenjem nestaju toksini, eliminiše se višak vode iz tela i čiste se pore. Kada govorimo o mokrenju, dolazi do eliminisanja mokraćne kiseline, uree, viška vode i masti.

Pročitajte još: Jača imunološki sistem, poboljšava vid i ublažava upale: Ovaj čaj je čudo prirode!

Pored mršavljenja, biber istovremeno može da pomogne u lečenju prehlade, bolesti zuba, može da ima pozitivno dejstvo na probavu, dobar je u borbi protiv respiratornih problema, a pomaže i kod mršavljenja. U zrnima crnog bibera nalaze se esencijalna ulja, među kojima je piperin, zbog kojeg biber i ima tako specifičan ukus, a pored toga u biberu ima i minerala, a neki od njih su kalijum, gvožđe, mangan, kalcijum, magnezijum.

Foto: Piksabej

Biberna voda preporučuje se i kada ste umorni i osećate da vam nedostaje energija. Jedna čaša ove vode će pomoći organizmu da povrati izgubljenu energiju. Ovaj napitak, takođe, sprečava zatvor i poboljšava rad digestivnog trakta. Za prevenciju ovog problema potrebno je konzumirati bibernu vodicu dva puta u toku dana.

Pročitajte još: PAZITE: Ove stvari mogu ozbiljno da vam ugroze život!

U studiji Univerziteta Sri Venkateswara, pokazano je da sastojak crnog bibera - piperonal, uklanja štetne efekte ishrane bogate mastima.

Pijte bibernu vodicu dva puta dnevno.

Naime, šest nedelja praćene su dve grupe pacova, a dok je jedna grupa jela masnu hranu, bez dodataka crnog bibera, druga je konzumirala hranu bogatu mastima, ali sa suplementima ovog začina. Uz samu telesnu težinu, praćena je i količina masnih naslaga u organizmu, kao i količina šećera u krvi.

Pročitajte još: Čuvena RUSKA TRAVARKA Nestorova otkriva: Ovo je 8 zlatnih pravila za prevenciju svih bolesti

Pokazano je da je kod pacova koji su dobijali suplemente bibera, došlo do gubljenja viška kilograma, a studija sugeriše da ovaj začin utiče na gene povezane sa gojaznošću. Druga studija pokazala je da piperonal reguliše te gene, što dovodi do gubitka kilograma.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.