Oglas
· · Komentari: 1
ZIMNICA

Pre 17 godina jedna TEGLA AJVARA u kesi je stigla i do Beograda i mama VERICI potpuno promenila život

Kada su u Privrenoj komori Beograda otvorili Verin ajvar i namazali na hleb - ostali su bez reči.

1600157618_2.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Crven, bez semenki i crnih ljuskica, sladak, domaći i najukusniji kada se jede uz meso!

Verica Kostić (59) pravi najbolji ajvar na jugu Srbije! Mama Vericin ajvar se poručuje mesecima pre nego što rode paprike!

Uz meso Foto: G. Janković

Pročitajte još: Poznati kuvar otkrio TAJNU kuvanja savršene testenine, Italijani BESNI: OVO JE UVREDA (VIDEO)

Počnimo od početka: jedna tegla mama Verinog ajvara pre 17 godina u kesi stigla je u Beograd. kada su u Privrednoj komori Beograda otvorili teglu za doručak i namazali na hleb ostali su bez reči! Ajvar je toliko bio ukusan, sočan, sladak, jednom rečju divan da su je odmah zvali i tražili da im napravi još!

Čim su otvorili teglu - poručili su celu kutiju!

- Tako je počelo, sa jednom narudžbinom i stigla sam do toga da sada prvim ajvar samo za one koji rezervišu na vreme - kaže mama Verica.

Kad pojedu ajvar odmah rezervišu novu turu.

Čim se pojave paprike - ona zavrne rukave i raspali "smederevac". Živi u selu Bresničić kod Prokuplja i ima sve uslove za savršen ajvar. Čim dođe avgust Beograđani zovu da provere da li je upisala njihovu porudžbinu!

Verica u bašti Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još:  Stručnjaci otkrivaju: Ove NAMIRNICE ne biste trebali da držate u FRIŽIDERU

- Kupujem najbolju kurtovku da bi kupci bili zadovoljni i trošim najbolja drva, jer je vatra najvažnija - objašnjava mama Verica.

Vatra je ključ uspeha!

Od ranog jutra mama Verica ispeče paprike, oljušti i ocedi. Kaže da svaka domaćica ima svoj recept, ali je vatra - ključ!

- Kada se peku važno je da se peku na drva i na smederevcu, a kada se kuva važno je da u šerpu nikada ne stavite više od sedam kilograma, jer se u suprotnom "ukaška" i onda nema lep ukus - kaže ona.

U šali kaže da ga možda pravi bez padeži, ali je najbolji u Srbiji!
Odlična zarada
Mama Verica lepo zaradi, jer prodaje teglu mlevenog ajvara 750, a cepkanog 800 dinara. Ali, ajvar je zimnica koja se najteže pravi.

Verica misli da je ajvar najukusniji kada se jede uz meso i tako ga svima preporučuje.

Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas

- Po sezoni napravim 1.000 tegli od kilogram, a možda radim bez padeže, ali pravim odličan ajvar koji se sija na suncu kada okrenete teglu, nema ni semenke, ni crne ljuske- ističe Verica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas